Бившата на Йордан Динев подслони над 20 украински майки и деца в дома си

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
21:43 / 16.03.2022
17930
Бившата жена на милионера Йордан Динев - Зорница Петкова, и големият им син Иван Динев са приютили е дома си в Несебър над двайсет жени и деца от Украйна. Магазинът на улица "Струма" 17 в морския град пък е превърнат в пункт за събиране на помощи.

"Впуснах се в това дело със смелост, но и с голяма доза cтpаx. Но с тази мащабна отзивчивост на всички вече не е плашещо“, заяви Зорница, която има готовност да подсигури подслон и на други, успели да се евакуират и потърсили убежище у нас.

Петкова е настанила бежанците в стаи в къщата си в Несебър, които обикновено отдава под наем за туристи. Сега обаче те са предоставени на хората, избягали от бомбардировките в Украйна. По думите й те са уплашени и нямат представа кога ще свърши този ужас в родината им. Затова тя им предоставила всичко необходимо.

"Те са на топло и най-вече на сигурно място. Могат да останат колкото пожелаят. Радвам се, че с помощта на приятели създадох е рамките на две седмици истински хуманитарен център! Толкова много дрехи, лекарства, посуда, храна, красиви играчки и памперси. Липсват най-вече хранителни продукти и одеяла. Търся и финансова подкрепа, защото изпитам страх от сметките за тока и водата, няма ден, в които да не ме притеснява това“, каза бившата жена на Йордан Динев.

Синът им Иван пък се е ангажирал с доставянето на храна на настанените в района на Слънчев бряг, Свети Влас и Несебър бежанци. Другите двама синове от Йордан Динев, които живеят в чужбина, също помагат от разстояние. Тя не крие, че е трудно да организира всичко това, но когато вижда щастието в очите на украинските деца, разбира, че няма нищо по-важно от техните усмивки  и всичко си е заслужавало.

С Йордан Динев не са заедно от 13 години. Двамата имат трима синове, но никога не са били женени. Влюбила се в него още на 18 и на следващата година ражда първото им дете Иван, почти веднага след като завършва Руската гимназия в Бургас, пише "Галерия“.

Майчинството тогава й пречи да следва специалността, за която мечтае - психология. Години след това решава да учи това и сега е дипломиран психолог. Домът й е пълен с книги пo парапсихология. Още от малка тези теми я вълнували, може би защото от дете търси много отговори за живота.

Виж коментарите (0)

Още по темата (3573):
04.10.2022 Елен Колева с нов любовник
24.09.2022 Лепа Брена направи голямо признание, свързано е с България
21.09.2022 Фадо изпълнителка взриви българската публика
18.07.2022 Стефан Илчев: Напускам България, тук няма смисъл да творя
16.07.2022 Попфолк певицата Валя: Заспал шофьор на камион едва не ме премаза на пътя
16.07.2022 Наша голяма певица стана на 79 години
Още новини от Любопитни новини:
Защо е трудно да убием муха, дори и с вестник?
Не посягайте към тези храни и коремът ви вече няма да се подува
Валери и Мария Бакалова не са се виждали два месеца
Това ви чака през май според датата ви на раждане
Трик на WhatsApp, за да разберете местоположението на човек, без ...
Керана дебютира в театъра, скоро я гледаме в Бургас


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).