Елизабет II е ядосана на Хари и Меган, вече няма да си мълчи

Автор: Георги Кирилов
Коментари (2)
14:05 / 13.06.2021
3891
Кралица Елизабет II вече няма да мълчи, когато херцогът и херцогинята на Съсекс позволяват "неистини" за кралското семейство да циркулират в публичното пространство, разкрива "Дейли Мейл", цитирани от "Вести".

В драматично отклонение от непоклатимата ѝ политика през годините "никога не се оплаквай, никога не се обяснявай" (never complain, never explain), нейно величество е инструктирала придворните си да коригират всички изявления, които невярно представят личните ѝ разговори или тези на други членове на семейството.

Необикновеният ход демонстрира раздразнението на кралицата от безмилостните брифинги, които приближени на Хари и Меган дават пред медиите и проследяват ожесточения спор относно избора на име за новата дъщеря на двойката.

Скандалът започна, когато американски журналисти, информирани от поддръжници на Хари и Меган, съобщиха, че двойката е "поискала разрешение" да назове дъщеря си Лилибет, дълбоко личен псевдоним на кралицата, използван от много близки роднини, включително от покойния ѝ съпруг принц Филип.

Но близък до кралското семейство съобщава, че разговора между принц Хари и баба му е бил "заявяване, а не питане",

потвърждавайки информация на Би Би Си от миналата седмица, в която се казва, че херцозите на Съсекс не са попитали кралицата дали няма някакви възражения срещу избора им на име. Хари и Мега реагираха яростно, като наредиха на адвокатите си да се заемат с тази информация, която определиха като "фалшива и клеветническа".

Източници твърдят, че по-силната реакция на кралицата на цунамито от медийни брифинги от съюзници на Меган и Хари ще надхвърли сагата с името Лилибет. "Тук става въпрос за това дали съобщеното е точна версия на това, което всъщност се е случило“, казва източникът на "Дейли Мейл“.

В Двореца обаче имаше допълнително раздразнение, когато приятели на Хари и Меган информираха американски журналисти, че кралицата е видяла малката Лилибет във видео разговор. Източникът обаче отрече това, заявявайки, че "не е осъществявано видеообаждане".

добавяйки: "Изглежда, че приятелите на Съсексови са дали заблуждаващи брифинги на журналисти за казаното от кралицата и това ни потресе. Дворецът не можеше да отрече и да каже, че това не е истина. По ирония на съдбата Хари се обяви срещу" поредицата от неистини" в социалните медии.

Виж коментарите (2)

Още по темата (2862):
15.05.2023 Двама холивудски мачовци се разбраха за нов филм
17.05.2022 Трудно бихте я познали! Вижте как изглежда днес една от участничките в "Ергенът"
01.04.2022 Лили Иванова разпродава тениски, албуми и автографи, цените започват от 1
лев
31.03.2022 Хостеси обират чанти по тузарски барове, две от тях вече са арестувани
31.03.2022 Мъжът на Сашка Васева: Монахини се грижат за нея
30.03.2022 Какво се случва с Веселин Маринов? Всички онемяха от вида му
Още новини от Любопитни новини:
Бъркат Дара Екимова с Гери-Никол
Актьор от "Съни бийч" с ново гадже
След "Капките" Геро остава на екран Рачков пада
Нана: Не ми беше лесно да се разделя с България
В Северните Родопи цъфти "цветето на императорите"
Веселин Маринов: Страх ме е да отида в моята къща


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).