Гого на крака за "Орфея"

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
09:33 / 17.06.2010
7069
Гого от "Тоника" ще се изправи на крака, за да пее в концерта "Златните гласове от Златният Орфей", който ще се състои на 10 октомври 2010 в зала 1 на НДК, обеща на срещата на естрадната гилдия съпругата му Ева.

Гласовитата айтозлийка остави за няколко часа обичания певец в клиниката по рехабилитация в Поморие, за да дойде в София. Заедно с Ева бяха и останалите й колеги от "Фамилия Тоника".

Още в началото на вечерята в ресторанта на хотел "Анел" в столицата избухна скандал между две от певиците. Камелия Тодорова, която преди няколко месеца се цанеше за чистачка в Министерството на културата, заяви, че трябва да бъдат избрани няколко от действащите изпълнители като организационен комитет за концерта. Маргарита Горанова, която от 20 години не се е качвала на сцена заради битката си с рака на гърдата, не издържа и скочи: "Докога все едни и същи ще организират големите концерти и ще пеят на тях? Аз също имах желание да се включа в концерта за Гого в НДК, но ми казаха, че вече са запълнили програмата. А точно аз знам какво му е на човека, тъй като съм минала през подобен ад", заяви изпълнителката на "Песен за двама ни". По-късно двете се помириха на чаша вино.

Идеята на Министерството на културата е след концерта на 10 октомври фестивалът "Златният Орфей" да бъде възроден отново - този път на сцената на НДК. Затова на тържеството присъстваше и директорът на културния храм Христо Друмев. Дариана Генова - вдовица на "бащата" на "Орфея" Генко Генов и организаторка на последните няколко издания на феста, обаче е скептично настроена. "Едно е, че вече нямаме сцената - бутнаха Летния театър в Слънчев бряг, съвсем друго е, че за да се организира такова събитие, са нужни много пари. А откъде ще се намерят при тази криза, ми е трудно да си представя", каза тя.

Сред цялата гилдия липсваха естрадните прими Йорданка Христова и Лили Иванова. "И двете имат концерти тази вечер, както и Георги Христов", обявиха организаторите.

Ирина Чмихова и Силвия Кацарова пропуснаха сбирката заради операции. От известно време изпълнителката на "Синьото елече" го е закъсала със здравето. 80-годишната Чмихова потърсила лекарска помощ и се оказало, че трябва да й направят байпас. По същото време Силвия Кацарова се подложи на 3-часова операция на бедрото на десния крак. Сега й е поставена изкуствена става.

Певицата вече се възстановява и от два дни ходи без патерици.

Източник: в. "Монитор"


Виж коментарите (1)

Още по темата (37):
17.01.2014 Ева Найденова: Изгавриха се с паметта на Гого
12.01.2014 Хиляди изпратиха Гого в последния му път
12.01.2014 "Фамилия Тоника": Сбогом, приятелю! Ние пак ще пеем, но песента ни ще плаче с нас...
12.01.2014 Днес бургазлии се прощават с незабравимия Гого
10.01.2014 Президентът изпрати съболезнователно писмо до семейството на Гого
10.01.2014 Кметът: Когато чуете или запеете "Бургаски вечери", спомняйте си за Гого
Още новини от Любопитни новини:
Две двойки се отказаха от предизвикателството в "Един за друг"
Новак Джокович бе уцелен с шише с вода по главата
Митичната салфетка на Меси на търг за рекордна сума
"Фактор" побърка феновете на юбилейния си концерт в НДК
Край! Уволниха Андреа Банда Банда
Чудната храна, която ви помага да придобиете тен и намалява риска...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).