И Божинката стана актьор

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
15:17 / 02.07.2023
431
След тоталния си провал като футболист, Валери Божинов е на път най-накрая да намери себе си, но като артист. Досега той успешно влизаше в ролята на клоун в социалните мрежи и в телевизионни включвания, с които разсмиваше масовата публика. Сега вече ще може да го прави и в театъра. Божинката е новата звезда в представлението "Спанак с картофи", в което блести и неговият колега Благой Георгиев-Джизъса. 

"Спанак с картофи" преди десетина години създаваше истинска истерия сред феновете на театъра. Това беше първият проект, продуциран от култовото трио "Трите мечки" – Захари Бахаров, Юлиан Вергов и Владо Карамазов. Режисьор беше Богдан Петканин. Пиесата на унгарския драматург Золтан Егрешие е за трима футболни съдии, в чиито образи тримата актьори от Народния театър майсторски влизат.

В един момент обаче Бахаров се отказа от проекта и на негово място влезе Герасим Георгиев-Геро. Въпреки тази смяна спектакълът продължи да се играе при пълни салони до последното представление. Финалът бе сложен преди 4 години.

Сега режисьорът възстановява проекта, но с нови лица – Иво Аръков, Кирил Ефремов и Антоан Петров, а продуцент е Кирил Кирилов, който напоследък е сред най-влиятелните имена на родната сцена. За по-интересно обаче екипът е решил да включи и нови герои в пиесата – извън тримата съдии, които по принцип са единствените действащи лица в нея. 

Първо беше Джизъса, който се изяви в Пловдив, а бе обявено, че го очакват и във Варна, Бургас и Царево. След него екипът е намерил за нужно да вкара в действие още едно култово лице на родния футбол, известно повече като обект на светски клюки отколкото със спортни постижения. Това е Валери Божинов, стана ясно в сряда.

"Решихме да вкараме още интересни и любими лица в пиесата, за да е атрактивна и хората истински да се забавляват, все пак е лято. И Благо, и Валери са достатъчно атрактивни в новото си амплоа и истински ще зарадват любителите на театъра“, смята продуцентът. И е прав – Джизъса и Божинката наистина знаят как да забавляват народа. Сега остава в представлението да изгрее и Ники Михайлов.

Виж коментарите (1)

Още по темата (6854):
07.05.2024 Родният хайлайф се скъса да си показва яйцата, Камелия - майстор на
агнешкото
22.04.2024 Сериалът "Baby reindeer": Шокиращо искрено изследване на тормоза и
обсесията
05.04.2024 Вини Джоунс отново намери любовта
10.03.2024 Филип Аврамов сподели за уроците, които научаваме от бащите си
08.03.2024 Кейти Пери напомни колко дръзка може да бъде
01.03.2024 Черната Златка показа мъжа си - любител на татусите
Още новини от Любопитни новини:
Краси Аврамов: "Евровизия" се превърна в абсолютен Хелоуин!
Днес празнуват хора с интересно име
Алисия плаща заплата на снаха си
Звезден рожденик: Цели поколения пораснаха с неговите филми
Забраниха знамето на ЕС на "Евровизия 2024": ЕК иска обяснения за...
30 грама от този деликатес ще ви струват приблизително 1500 лева


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).