Истината за една от най-скандалните сцени на Холивуд

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
15:55 / 12.04.2022
1110
Режисьорът Пол Верховен каза, че е в добри отношения с Шарън Стоун, въпреки противоречивите версии на двамата за това как е снимана прочутата скандална сцена, при която холивудската актриса разкрачва краката си във филма "Първичен инстинкт".

В интервю за "Сънди Таймс" 83-годишният режисьор осъди "новата чистота" на създаването на филмите - и отбеляза, че емблематичният момент, в който героинята на Стоун показва интимните си части по време на полицейски разпит, все още предизвиква вълнение.

"Нямахме представа, че този кадър, показващ съвсем малко вагина, ще бъде проблем", каза той.

Верховен в момента промотира новия си филм "Бенедета", като историята в него се върти около за жена, която има любовна връзка с монахиня. Режисьорът каза, че е снимал филма във Франция и Италия, за да избегне холивудската цензура.

"Сексуалността е премахната от филмите", каза той пред британското издание. "През 70-те години можеше да се говори за това. Но сега, десетилетия по-късно, тези филми вече не са възможни. Сега би било много трудно да се направи филм като "Стриптизьорки" или "Първичен инстинкт".

Верховен и Стоун не са на едно мнение относно зараждането на противоречивата сцена. Стоун пише в мемоарите си, че е била подведена да свали бикините си от член на продуцентския екип, който й казал, че бельото създава отблясъци.

Тя казва, че след това е ударила шамар на Верховен и се е свързала с адвоката си, но по-късно се е съгласила сцената да остане, защото вярва, че провокативното действие изглежда достоверно за филмовата й героиня.

Верховен твърди, че през цялото време е имало сътрудничество между двамата и той предварително е обяснил на Стоун, че жена, която познава, е направила същата сцена като студентка.


Виж коментарите (0)

Още по темата (3573):
04.10.2022 Елен Колева с нов любовник
24.09.2022 Лепа Брена направи голямо признание, свързано е с България
21.09.2022 Фадо изпълнителка взриви българската публика
18.07.2022 Стефан Илчев: Напускам България, тук няма смисъл да творя
16.07.2022 Попфолк певицата Валя: Заспал шофьор на камион едва не ме премаза на пътя
16.07.2022 Наша голяма певица стана на 79 години
Още новини от Любопитни новини:
Меги напуска "Търси се"
Седалките в колата ви са магнит за петна – ето как да ги отстрани...
Тези храни могат да ви помогнат да спите по-добре
Ергенът Евгени прекара Великден с баба си
Как можете бързо да охладите бира?
Тук е отсядал Васил Левски, а манастирът е най-големият сред 14-т...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).