Маша Илиева: За нищо не съжалявам, дори за онези снимки!

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
11:36 / 15.02.2022
1013
"Постигнах мечтите си и към днешна дата съм щастлива“, споделя Маша Илиева, която от 2009 г. е репетитор в Софийската опера и балет, а от 2014 г. – балетен режисьор.

Доцент д-р Илиева, както се обръщат към нея малките й балеринки от частната школа, често й казват "госпожо“ или "мамо“, когато са 3-годишни. "Да, нямам собствени деца, но имам почти 100 три- и пет-годишни малчугани, които са много талантливи и добри“, хвали се балерината.

"Животът ми е пълен и титлата прима не се отнема. Остава си. Ти си танцувал най-отпред, бил си в главни роли, никой не може да те нарече бившата прима. Като си бил световен шампион, си оставаш такъв, нали? Така е и с примабалерината – звание, което остава завинаги. Разбира се, в един момент всеки слиза от сцената. На мен ми помогна една травма да преосмисля нещата и да си внуша, че като слезеш от сцената, продължаваш да живееш, дори имаш време да обядваш. И не смятам, че хората трябва все да чоплят около голите ми снимки за "Плейбой“, не съжалявам за тях“.

Тя и тогава, и днес още не може да разбере за злоба ли ставало въпрос, или за нещо друго.

"Казваш си: Господи какво съм направил на тези хора? Важно е човек да не става такъв като тези, които реагираха грубо тогава. Но всичко е забравено“, казва Илиева.

Маша всъщност е наполовина рускиня. Баща й открадва майка й от някогашния Ленинград. Благодарение на нея Маша става балерина, заради нейната непоклатимост дъщерята да се посвети на танцовото изкуство и заради изящността на учителката й, примабалерината Цвета Джумалиева, в чийто клас влиза в Държавното хореографско училище.

Година след това талантливата ученичка е изпратена да се усъвършенства в прочутата Академия "Ваганова“ в Санкт Петербург. Там се запознава с бъдещия си съпруг, премиерсолиста на Софийската опера Ясен Вълчанов. До деня на сватбата им минава много време, а когато решават да го направят той е на 28, тя е на 24.

Баща му е против, защото това би съсипало кариерата му, но в крайна сметка кариерата съсипва брака им едва след 4 години. Младата жена повече не се омъжва.

Виж коментарите (0)

Още по темата (3573):
04.10.2022 Елен Колева с нов любовник
24.09.2022 Лепа Брена направи голямо признание, свързано е с България
21.09.2022 Фадо изпълнителка взриви българската публика
18.07.2022 Стефан Илчев: Напускам България, тук няма смисъл да творя
16.07.2022 Попфолк певицата Валя: Заспал шофьор на камион едва не ме премаза на пътя
16.07.2022 Наша голяма певица стана на 79 години
Още новини от Любопитни новини:
Звезда е в социалните мрежи, но не с пластичните си интервенции, ...
Танцуващо мече побърка интернет
Макрон препоръча нашето море като една от своите топ дестинации
Мумио помага за много проблеми
На 50 години Росица Пейчева стана майка за трети път
В кухнята на България се търсят връзките с нашите съседи. Салатат...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).