Мегз нахлупи булото

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
11:39 / 18.04.2022
763
Миглена Каканашева (Мегз), която постоянно преоткрива света, публикува нова порция снимки във фейсбук профила си, този път облечена като истински пчелар. На снимките се вижда, че Мегз е сложила пчеларското було и позира със стотици пчели, видя Sofia24.bg.

Ето какво споделя във Фейсбук Каканашева: 

Пчелите са изумителни същества. Да прекарам малко време в такава близост с тях и да науча толкова нови неща за тях - беше меко казано възхитително преживяване за мен. Впечатлих се от толкова много неща, но искам да ви споделя най-изумителното за мен.



Знаете ли как се избира Кралица Майка (вижте я на втората снимка. Тази със златната точка). Когато старата Кралица умре или вече не е годна и пчеларя или пчелите я убият, пчелите си избират най-здравото бебе. Тогава започват да го захранват с маточно млечице. Това е секрет от горночелюстните жлези на пчелите. Буквално я хранят с плътта си и така я превръщат в кралица. Нейната функция е да ражда и да поддържа целостта на кошера. От нейните горночелюстни жлези се отделя вещество, с което пчелите се обединяват и чувстват присъствието на майката в семейството.

Толкова е изумително. А мъжките пчели - търтеите - се развиват от неоплодени яйца, които Кралицата отделя. Те буквално си нямат баща. Имат си дядо и майка, чиито генетичен материал предават. Вижте само - Родени без баща с единствената цел да станат баща.

И когато оплодят царицата, половите им органи остават в нея. И ако оплождането е било успешно - мъжките пчели умират. Представяте ли си - умират, за да дадат живот.

Изумителни същества, не случайно са описани дори в свещените книги.

Виж коментарите (1)

Още по темата (3573):
04.10.2022 Елен Колева с нов любовник
24.09.2022 Лепа Брена направи голямо признание, свързано е с България
21.09.2022 Фадо изпълнителка взриви българската публика
18.07.2022 Стефан Илчев: Напускам България, тук няма смисъл да творя
16.07.2022 Попфолк певицата Валя: Заспал шофьор на камион едва не ме премаза на пътя
16.07.2022 Наша голяма певица стана на 79 години
Още новини от Любопитни новини:
Ако работите на компютър, не забравяйте правилото 20-20-20
Митове за ябълковия оцет
Зуека празнува днес
Михаела Филева презареди батериите в Колумбия
Голям скандал около "Под прикритие"
По-полезен ли е замразеният хляб?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).