Недялко Йорданов: Такава наглост в своя 80-годишен живот не съм срещал! НПО открадна котката ми

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (6)
13:01 / 28.06.2021
4980
Големият български поет Недялко Йорданов написа дълъг пост във фейсбук, в който пише, че Организация за спасяване на бездомни животни е отвлякла Лъки, 4- годишната му котка, която е сляпа по рождение.

Скъпи приятели, реших да ви разкажа за нещо ужасно, което се случва в момента с мен в родния ми град. Може някои от вас са чели едно мое стихотворение, в което разказвам за съдбата на моето любимо слепичко коте, което намерихме пред къщата си и го прибрахме. Кръстихме го Лъки!", споделя в социалните мрежи пише големия български поет и почетен бургазлия.

Когато сме в София за тях се грижи Иван – нашият приятел, който живее от 25 години в нашата къща в Бургас и е станал член от нашето семейство. Наоколо е пълно с котараци и още първата година Лъки забременя и роди две котенца, които починаха още първите дни. Затова й направихме кастрация при ветеринарен лекар, който продължи да се грижи за нея.

Макар и слепичко Лъки за тези 4 години се ориентираше страхотно в нашия огромен двор, и живееше в специално за него местенце, закътано от дъжд и студ.

Пристигнахме преди два дни в Бургас и приятел ни съобщи разтревожен, че Лъки била взета от улицата /където понякога Лъки излиза/ от някаква жена, която насила успяла да го открадне пред свидетелка, която й казала, че това коте е мое.

Въпросната се представила като член на някаква благородна организация за защита на животните и щяла да го излекува. Представям си как Лъки се е дърпала и драскала с нокти, но въпросната дама била непреклонна. Почакахме два дни, за да видим ще се обади ли някой с "излекуваната" Лъки, но напразно. Успях да издиря телефона на тази дама. За пръв път през живота си съм изпитал такъв безпомощен гняв. Въпросната Виктория първо ми каза, че трябва да докажа, че това коте е мое, после – че няма да ми каже къде се намира то, и трето, че никога няма да го получа.

Не можех да повярвам. Успях да разбера представител на коя организация е тя... Запомнете това име, защото се оказа, че именно такива организации вземат пари от Европейския съюз и от доброволни дарения, като пускат в сайта си снимки на наистина болни животни.

Моята Лъки се е оказала много удобна за случая. Попитах след второ обаждане къде се намира Лъки и получих отговор, че няма да ми кажат. Усъмних се, че е възможно да е продадена в чужбина. Ветеринарната лекарка се опита по телефона да каже, че ако въпросът е до паспорт, той веднага ще бъде издаден и че всички прегледи през годините и кастрацията на Лъки ги има в амбулаторните книги. Смаяна, остави телефона и каза, че такова нещо никога не ѝ се е случвало. Успях да намеря друга представителка на въпросната организация. Казва се ПЕНКА КЪНЕВА. Запомнете и това име...

Тя дори не благоволи да ме изслуша, направо ми затвори телефона. Тогава влязох в гугъл и открих въпросната организация.

Казва се Purr Paws и те – явно сериозно уплашени, са побързали да пуснат цяла страница за едно болно, изоставено на улицата коте, за което стопанинът, който живее в друг град изобщо не се интересува и който псува по телефона защо не му го върнат. Такава наглост в своя 80-годишен живот не съм срещал. И към всичката тази гадост са публикували снимка на едно гуреливо, мръсно, сляпо коте, което няма нищо общо с красавицата Лъки.

Влезте в Purr Paws Бургас и ще видите, че публикацията е отворена за мнения и всички единодушно осъждат въпросния наглец и циник. Не са посмели само да ми сложат името. За мой срам, за да докажа, че котето е мое, дори почнах – пълен наивник – да чета стихотворението от книгата ми "Сребърна любов" на представителката на Purr Paws, но тя изобщо не се трогна. Тези две представителки на въпросната организация нямат милост към хората, а злоупотребяват с милост към животните, за да трупат пари. Една финансова проверка веднага би извадила на показ всичко, което са вършили. А ако Лъки наистина е продадена в чужбина и за това ми отказват да я видя и не ми казват къде е, просто не отговарям какво бих могъл да направя.

А ето и позицията на въпросната организация:



Purr Paws Burgas: Редно ли е да върнем котката на улицата, защото той я определя като "своя"?!

1. Получаваме сигнал за улична СЛЯПА котка.

2. Прибираме я от УЛИЦАТА! Не от двор! Лекуваме я.

3. Прибира се "собственика" , който ЗИМАТА ЖИВЕЕ В ДРУГ ГРАД, докато котката, БЕЗСТОПАНСТВЕНАТА котка обикаля улиците, СЛЯПА.

Сега се връща за лятото и си търси котката!!!! И си я ИСКА ОБРАТНО! За да си живее пак на улицата! Котката ЖИВЕЕ на улицата!!! Не в дома!!! И зиме,и лете!

З А Щ О Т О. Я. О Б И Ч А !!!

Приятели, последователи, хора!

Какво мислите за този "собственик"?

Редно ли е да върнем котката на улицата, защото той я определя като "своя" ,опитва да направи СЕГА паспорт в клиника Байрон и кара ветеринари да се обаждат и да ни притискат? Щял да си търси правата!

Създава проблеми на организацията И в обаждане нападна словесно член на организацията! Обижда я, ЗАПЛАШВА Я, псува я! Нормално ли е това според Вас?


Виж коментарите (6)

Още по темата (2862):
15.05.2023 Двама холивудски мачовци се разбраха за нов филм
17.05.2022 Трудно бихте я познали! Вижте как изглежда днес една от участничките в "Ергенът"
01.04.2022 Лили Иванова разпродава тениски, албуми и автографи, цените започват от 1
лев
31.03.2022 Хостеси обират чанти по тузарски барове, две от тях вече са арестувани
31.03.2022 Мъжът на Сашка Васева: Монахини се грижат за нея
30.03.2022 Какво се случва с Веселин Маринов? Всички онемяха от вида му
Още новини от Любопитни новини:
За първи път в Източна Европа и на кирилица: Когато в България за...
Нойзи: Чалгата се индустриализира и успя да зарази като "червен в...
Карбовски с интересна среща
Божана шокира с изказване: Изпих парите от наградата в "Мастършеф...
Джон Бон Джоуви отбелязва 40 години на музикалната сцена с докуме...
Ивет Лалова показа бебето


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).