Пошло, вулгарно, отвратително - bTV ще си плати заради "Ергенът"

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
13:28 / 19.05.2022
9083
Санкция заради риалити предаването "Ергенът" ще получи bTV, тъй като съдържанието му е неблагоприятно за детската аудитория. Ще бъдат наложени и административни наказания на телевизията, тъй като едва в 5-ия епизод е обозначила, че в шоуто има продуктово позициониране, което е форма на реклама.

Това реши обновеният състав на Съвета за електронни медии (СЕМ), който се събра на първото си заседание днес и го излъчи на живо. По закон заседанията на СЕМ са публични.

Така за първи път в нова роля влязоха избраните преди седмица Пролет Велкова и Симона Велева от парламентарната квота и Габриела Наплатанова, назначена от квотата на президента Румен Радев. Соня Момчилова - също избрана от Радев, водеше заседанието като председател на СЕМ, а Галина Георгиева отсъстваше.

Мониторингът на "Ергенът", който беше представен на членовете, показва, че еротиката има сериозно присъствие в предаването. Същевременно зрителите обсъждат участничките, както и морала им още от старта на шоуто. Наричат го "пошло, сексистко шоу, което залага на воайорски похвати, унизителен за жените формат", пише в доклада на СЕМ.

В съвета са пристигнали 44 писма на зрители, като всичките са критични към предаването. В тях го определят по следния начин: "прилича на харем, грозно, пошло, вулгарно, това не е моралът на българската девойка, отвратителни послания, които не бива да бъдат допускани до екран". Някои от зрителите са реагирали негативно и на употребата на алкохол, която се вижда на екрана, което впрочем е нарушение и на медийния закон, и на Закона за здравето, обсъдиха в СЕМ.

Писмата срещу "Ергенът" нарастват внезапно след последния епизод, излъчен на 13 май. Тогава участничка напада друга, нарича я "българска злобарка" и я залива с чаша вода. Именно след това са пратени 35 от писмата срещу шоуто.

Виж коментарите (1)

Още по темата (3573):
04.10.2022 Елен Колева с нов любовник
24.09.2022 Лепа Брена направи голямо признание, свързано е с България
21.09.2022 Фадо изпълнителка взриви българската публика
18.07.2022 Стефан Илчев: Напускам България, тук няма смисъл да творя
16.07.2022 Попфолк певицата Валя: Заспал шофьор на камион едва не ме премаза на пътя
16.07.2022 Наша голяма певица стана на 79 години
Още новини от Любопитни новини:
Рачков към Зуека: Надявам се да си партнираме на старини
Почина дизайнерът, изработил свещеническо облекло за папа Йоан Па...
Филип Киркоров празнува днес
Доста бременна е бившата на Борис Солтарийски
Нова любов в Hell's kitchen
Ето къде е единственото място в България, където Великден се поср...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).