Той е братовчед на Пената, но не е футболист! Това момче днес е една от най-големите поп звезди у нас!

Автор: Цвети Христова
Коментари (0)
18:55 / 07.05.2023
4617
Той е потомък на бунтовнически род и братовчед на треньор номер 1 на България за XX век - Димитър Пенев. Завършва фармация в Медицинския факултет в София преди да се изкачи на върха на българската музика като певец. Той е една от най-големите поп звезди на България. Той е Добрин Векилов – Дони и е роден на 7 май 1967 г. в столицата. Sofia24.bg ще ви разкаже любопитни факти от живота на Дони.

Той от малък пее и мечтае за сцената, но завършва Медицинската академия със специалност "Фармация". От 1988 г. до 1992 г. учи пеене при маестро Стефан Анастасов

Той е най-младият носител на награда, за цялостен принос към музиката. Печели я през 2002 г. заедно с Момчил. 10 години по-късно, (2012 г.) дуетът получава наградата за БГ вдъхновител (аналог на награда за цялостен принос към музиката) на наградите на БГ Радио.

Дони има над 20 награди за музика и едно театрално отличие. В класацията на БГ радио "Големите хиляда“, Дони е първи в България с 43 песни в класацията (като автор и изпълнител).   

Сред най-обичаните му песни са "Кукла" (с "Атлас“), "Уморени крила", "Ближи си сладоледа", "Малкия принц" , "Сляпо момиче", "Шапка на цветни петна", "Мания", "Стая с лилави стени", "Луната спи" (изпълнена от Нети).

Дони е участник в много театрални постановки, а заедно с Ивайло Христов и Коцето-Калки, държи рекорда за най-дълго играна постановка в България – пиесата "Секс, наркотици и рокендрол“. Играе се от 11 ноември 1992 г., в театър "Българска Армия“. Автор е на пиесата "Нощта на рокендрола“, играна в театър "199“ и съавтор (с Ивайло Христов) на пиесата "Кастинг“, играна в Театър "Българска Армия“. Дони е щатен композитор в театър "Българска Армия“ и е автор на музиката на 44 спектакъла, между които и четири мюзикъла.

Изпълнителят на "Уморени крила" се похвали с бунтовническо потекло. Неговите прародители са били дейни участници в освободителното движение в България през 70-те години на XIX век. Преди години навръх 3 март популярният певец публикува снимки на прабаба си и прадядо си. Родът на изпълнителя е от Копривщенския край.

Прапрадядо му - Димитър Векилов, е бил четник в Ботевата чета и един от видните революционери. Прапрабаба му Евлампия Векилова е известна възрожденска учителка в Копривщица, бродирала знамето на Копривщенския революционен комитет по време на Априлското въстание през 1876 г. Тя е и съратничка на Левски и Филип Тотю.

Друг любопитен факт е, че Димитър Пенев е братовчед на Добрин Великов. Пената разказа по характерния си колоритен начин за роднинството им, бъркайки името на Дони. То било по мировянска линия, откъдето е общата им баба.

"С Тони ли беше, Нели ли, Дони ли, сме роднини, ама не е само това. По носовете ни може да ни познаете, че сме братовчеди. Те са отличителен белег за рода ни. Кръвта вода не става!", призна чичо Митко. Именно той е отказал преди години Дони от мераците му да стане футболист.

Дони и съпругата му Нети разбиват клишетата от самото начало на връзката си. Певицата обърна гръб на традицията и предложи брак на възлюбения си на сцената на Народния театър, вместо да стане обратното. Няколко месеца по-късно двамата се ожениха и са заедно вече 22 години.

Виж коментарите (0)

Още по темата (6853):
22.04.2024 Сериалът "Baby reindeer": Шокиращо искрено изследване на тормоза и
обсесията
05.04.2024 Вини Джоунс отново намери любовта
10.03.2024 Филип Аврамов сподели за уроците, които научаваме от бащите си
08.03.2024 Кейти Пери напомни колко дръзка може да бъде
01.03.2024 Черната Златка показа мъжа си - любител на татусите
04.02.2024 Дует "Ритон" издадоха тайната съставка на голямата любов
Още новини от Любопитни новини:
Как да изберем най-доброто агнешко?
Луиза Григорова тръгна на приключение с кемпер
С тази рецепта за козунак на почти век няма да сбъркате
Звезда от "Под прикритие" шашна мрежата: Ето така съчетавам работ...
Бургаското Барби: Ще сложа 37-а вливка с хиалурон в устните си
Кобрата не успял да чуе последните думи на баща си


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).