Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Арестуваха българин в САЩ, запалил църква на Мартин Лутър Кинг
Автор: Екип Burgas24.bg 12:08 / 05.01.2021Коментари (0)688
©
Полицията в Мейн арестува българин с криминално досие за палеж на църква. Властите задържаха Душко Вълчев от градчето Спрингфийлд в петък като към него бяха повдигнати няколко обвинения – щети и три обвинения за палеж, съобщава местната пожарна служба.

Първия опит за пожар в църквата на ул. Конкорд 14 е бил на 13-ти декември, след това са последвали още два опита на 15-ти, съобщават още служителите.

Разследването по пожара, който е запалил цялата църква на 28 декември продължава. Нанесени са големи щети. А умишленият палеж е подозрителен, твърдят още разследващите, които все още търсят мотивите.

Българин от Мейн арестуван за заплахи към членове на Европейската комисияВ неговата Facebook страница има видеозаписи, които показват кадри пред ресторанта на Springfield Wahlburgers, които са направени около датите на пожарите. В едното видео, качено в 23:57ч се чува глас, който казва "Марки Марк, може би си прав“.

Това не е първото провинение на Вълчев. Досието му сочи, че през 2015 г. е бил обвинен в отправяне на заплахи към Кристалина Георгиева. Това той изпрати имейл в който заплаши с убийство еврокомисарката. Съдът в град Холтън тогава го осъди на 6 месеца затвор за писмото до българските власти в което Вълчев написа:

"Ще ви прережа гърлата. Ще ви убия като пилци“.

През 2016-та пък българинът с американско гражданство отново бил арестуван. Този път, защото отвлякъл приятелката си и я държал гола и без документи в къщата си в Холтън. Дни след това е бил арестуван, защото родителите на приятелката му се обадили на полицията, тъй като не можели да се свържат с дъщеря си.

Директорът на полицията тогава сподели, че органите на реда са посетили дома на Душко, но той не им е отворил. Тогава била издадена заповед за обиск и при претърсването на къщата открили Вълчев и приятелката му в спалнята, където той я държал против волята й.

Българин арестуван за отвличане в МейнСтанало ясно, че той взел дрехите й, часовника, ключовете и мобилния телефон. По тялото на момичето имало видими следи от насилие. След случилото се срещу българина бяха повдигнати няколко обвинения – отвличане, домашно насилие, кражба и възпрепятстване на подаване на сигнал за престъпление. Съдът в Хамилтън определи свободата му срещу паричната гаранция от 25 000 долара. Тогава той бе обявен на брифинг за "обществена опасност“.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Международни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Бургаското летище
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: