Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Екзекутираха жената, извършила най-бруталнато убийство на бременна
Автор: Екип Burgas24.bg 10:24 / 13.01.2021Коментари (0)750
©
Лиса Монтгомъри и Боби Джо Стинет
За първи път от 67 години в САЩ бе екзекутирана жена. 52-годишната Лиса Монтгомъри бе умъртвена с инжекция в затвор в щата Индиана, след като отлагането на екзекуцията бе отменено от Върховния съд, съобщи Би Би Си. 

Монтгомъри трябваше да бъде екзекутирана на 8 декември в затвора в Тере Хаут, Индиана. По искане на адвокатите обаче, обосновано с COVID-19, съдия от окръжния съд отложи изпълнение на присъдата след 1 януари 2021 г., за да им се даде повече време да подготвят иск за помилване.

Законът обаче повелява затворниците със смъртни присъди да бъдат уведомявани за датата най-малко 20 дни преди екзекуцията.

Монтгомъри е призната за виновна за убийството на Боби Джо Стинет през декември 2004 г. Тогава историята на 23-годишната Боби Джо Стинет потресе цяла Америка. Заедно с мъжа си те очаквали бебе и се издържали от даването на териери под наем. Бъдещата майка събирала клиенти по мрежата и така попаднала на 36-годишната Монтгомъри, която освен това й се представила като бременна. Двете си чатили известно време, ходели заедно на кучешка изложба, а на 16 декември 2004 Боби я поканила да види нови малки кученца.

Дали убийцата е взела решение за престъплението още преди да пристъпи прага или нещо в поведението на Боби я е проковирало, така и не става ясно. Но доказателствата са ясни – Монтгомъри изтръгва кабела на домашния телефон, връзва с него устата на бъдещата майка, взима кухненски нож, разрязва корема, скъсва пъпната връв и изважда бебето, а после удушава майка му.

Зловещото убийство е разкрито първо от майката на жертвата. Няколко часа по-късно тя пристига в дома обезпокоена, че не може да се свърже с дъщеря си. Влизайки в къщата и виждайки мъртвата си дъщеря, обляна в кръв и изкормена, припада. По-късно се съвзема и вика полицията. 

В Мисури стотици доброволци се включват в издирването на бебето, проверяват сметищата, всички кофи за боклук, сиропиталищата. Докато ровят в компютъра на мъртвата, се натъкват на кореспонденцията с другата бременна жена, откриват адреса й, но никой не им отваря. Разбиват входната врата и остават шокирани от видяното: Лиза Монтгомъри седяла невъзмутимо на дивана, гледала новините за убийството и люлеела в ръцете си бебе. Обяснила на полицаите, че го е родила преди дни и го гледала сама, затова не можела да го остави, за да отвори вратата. Полицаите преровили всички болници, но така и не открили името нито на майката, нито на детето. Задържали я, направили и ДНК- тест на бебето. Както се очаквало, то не било нейно, а на убитата майка.

В рамките на шумния процес, станали ясни и зловещите причини, превърнали Монтгомъри в чудовище. Докато е била малка, баща й редовно я изнасилвал в продължение на години. Тормозът я превърнал в алкохоличка още на 14 години. Вместо да й помогне, майка й я заплашвала с пистолет всеки път когато пипнела бутилката. За да се махне от семейството си, Монтгомъри се омъжила, но попаднала отново на човек, който я пребива. Родила му две деца, но решила да избяга от побоите. Следва нов брак, пак с побои, с нови две деца и бягство.

Вкопчила се отново в алкохолизма. В една от пиянските си вечери, тя ударила лошо главата си. В хода на разследването медиците доказват, че това е моментът, в който тя е увредила тази част от мазъка си, който отговаря за агресията. Също така те установяват, че заради психическото й разстройство, тя е изпаднала в състояние, в което е уверена, че е бременна с всички външни признаци на това. Самата тя твърди, че престъплението е извършено от брат й, но после се оказва, че той има сигурно алиби.

Така, на 26 октомври 2007 съдия осъжда Монтгомъри на смърт. Въпреки това обаче на няколко път адвоката й иска облекчаване на присъдата заради биполярното й разстойство. Това обаче не се случва и в началото на декември зловещата убийца ще бъде умъртвена с инжекция в затвора в Тере Хоут в щата Индиана.

За щастие, бебето Виктория, което започна живота си толкова зловещо, вече се е превърнало в 16-годишна девойка, която с баща си отдавна се преместили в друг щат и се опитват да гонят от мислите си смъртоносната случка. Все още не е ясно и дали ще присъстват на екзекуцията.

Последното федерално екзекутиране на жена се случи през септември 1953 г., когато Бони Хийди беше убита в газова камера. Хеди е осъдена за отвличане и убийство на Боби Грийнлийз, 6-годишният син на милионер, дилър на автомобили, според ФБР.

Хейди убила момчето скоро след отвличането, но все пак получила 600 000 долара от родителите му, след като ги уверила, че е жив и ще бъде върнат в рамките на 24 часа.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Международни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
49-ото Народно събрание
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Детска болница в Бургас
Борба за влияние в Близкия Изток
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: