Агресивният Тодор, нападнал слепи туристи, няма да лежи в ареста! Размина се с гаранция от 3 хил. лв.

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (50)
18:43 / 06.07.2017
13227
Биячът на слепи туристи от Несебър няма да попадне в ареста. Районният съд в морския град наложи на 21-годишния Тодор Николов парична гаранция в размер на 3000 лв. Чистото съдебно минало на студента по икономика и сериозни заболявания, които имал още от 14-годишен, станаха причина  за по-леката мярка за неотклонение.

21-годишният Тодор Николов от Несебър страда от хипоталамична дисфункция, което се отразява зле на цялостното му състояние и провокира кардиологични и ендокринни проблеми, както и проблеми с очите и вегетативната нервна система. Той е с нисък праг на дразнимост, лесно избухлив и изпада в свръх емоционални състояния. Това е заключението на съдебно-медицинската експертиза, изготвена от двама специалисти от Сливен, съобщи "24 часа".

Нито едно вещо лице от Бургас не се е съгласило да изготви въпросната експертиза, която наложи районният съд в Несебър, стана ясно на днешното заседание.

Според д-р Тома Чаушев от Сливен, изготвил експертизата заедно с колегата си д-р Петър Георгиев, ако Тодор Николов бъде оставен в ареста има опасност хипертоничните му кризи да зачестят, а заболяването му да се задълбочи.

"Зависи какви са условията в Бургаския арест, но тези места не са СПА център и условията са неподходящи за болни", коментира докторът.

Запитан от наблюдаващия прокурор Радост Бошнакова дали заболяванията на Тодор пречат той да шофира, д-р Чаушев отговори, че те са такива, че не забраняват управлението на МПС. "Всеки болен е малко здрав и всеки здрав е малко болен. Ние всички изпадаме в такива състояния, но при обвиняемия прагът на дразнимост е много нисък, а изблиците на гняв по-чести", обясни вещото лице.

Прокурор Бошнакова поиска постоянна мярка "задържане под стража" за 21-годишния несебърлия, за по-лека мярка настоява адвокат Веселина Василева, която представлява Николов.

"Държавната власт защитава обществото и една от тези мерки е задържането под стража", аргументира се прокурор Бошнакова. Държавното обвинение окачестви постъпката на Тодор като дръзко и брутално деяние, с последвала бурна обществена реакция. Той е здрав за нагли престъпления, а е болен, когато трябва да изтърпи наказанието си", заяви още Радост Бошнакова.

На 23 юни т.г. младежът бутна с мерцедеса на дядо си незрящ турист от словашка група, която пресичала централната улица в Стария Несебър. Когато водачката на групата му направила забележка, чукайки по предния ляв прозорец на автомобила, Тодор изскочил и забил юмрук в лицето й.

"Съжалявам, извинявам се на незрящите туристи", каза 21-годишният Тодор минути преди да започне делото.

Виж коментарите (50)

Още по темата (10):
29.03.2019 Тодор, който нападна слепи туристи в Несебър, отърва затвора
28.08.2018 Помните ли Тодор, който нападна слепи туристи в Несебър? Тази седмица се изправя пред съда
04.09.2017 Биячът на незрящи Тодор дебелеел вкъщи, иска подписка!
12.07.2017 Нападателят на слепи туристи остава под домашен арест - бил много болен за ареста
29.06.2017 Гавра! Агресивният Тодор се размина с ареста, страдал от болно сърце
29.06.2017 Нападателят на слепи туристи от Несебър крие лицето си с качулка, майка му и леля му го бранят в съда
Още новини от Регионални новини:
Бизнесмени бият алармата! Може хотели и ресторанти да затворят в ...
Полицаи от Приморско хванаха мъж да шофира дрогиран за пореден пъ...
Кола изхвърча от пътя, жена е в болница
Коклюшът в Бургаско: Има ли заразени?
Руснак сгази лука в Равда
Полицията в Карнобат по следите на крадец на крави


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).