Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Съпругът на Сашка Васева сподели добри новини за състоянието й: Пее на лекарите
Автор: Екип Burgas24.bg 15:17 / 12.01.2022Коментари (0)1796
©
С добри новини започва новата година за Сашка Васева. През изминалия декември певицата претърпя в Германия тежка операция за отстраняване на тумор от мозъка и днес вече с бавни темпове се възстановява. Тя е настанена в рехабилитационна клиника, където е под постоянното наблюдение на лекари и медицински сестри. В центъра я посещава и специалист от болницата, където беше оперирана. За щастие, вече има малко подобрение в състоянието й.

"Има апетит, с бодър дух е. Вече вижда силуети и сенки, което е голям напредък. Лекарите ни предупредиха, че възстановяването няма да се случи бързо, а и те самите не се наемат да дават конкретни прогнози, защото всеки организъм е различен, а това е една много тежка операция“, сподели пред "Галерия“ съпругът на Сашка Христо Бакърджиев. По негова преценка изпълнителката ще остане във въпросната клиника поне още 1-2 месеца, може би и три, тъй като има нужда да бъде постоянно наглеждана.

Васева вече е изявила желание да се прибере в България и няколко пъти е споделила с мъжа си, че родината й липсва. Лекарите й обаче са категорични, че в нейното състояние е напълно невъзможно да пътува. Вероятно ще може да си дойде в България чак през пролетта или лятото, като ще я придружи и мъжът й.

Съпругът й Христо Бакърджиев сега има право да я посещава, но всеки ден си прави PCR тестове заради ковид мерките в рехабилитационния център. По празниците семейството също успяло да се събере и да се види, макар и за кратко. Мечтата на Сашка пък е да прогледне, да бъде с децата си и отново да пее. Впрочем тя вече е показала големия си глас във въпросната клиника и е започнала да пее на лекарите. "Изпълнява основно италиански опери и канцонети, защото е работила две години в Италия и знае много техни песни. Пее "O sole mio“, "Ave Maria“, "Маmmа, son tanto felice“, а също и "Руфинка болна легнала“, допълни още Бакърджиев.

Tой разказа и за първия им разговор след сложната 12-часова операция. Тогава за него било важно да разбере дали Сашка може да го познае, дали знае къде е и какво се случва. На въпросите му отговорила положително, но все пак не говорили дълго, тъй като тя била изморена и нямала много сипи. Сега обаче съпругът й я посещава всеки ден, а от клиниката му звънят да го уведомят за всеки детайл около състоянието и престоя й там.

Настаняването и лечението в центъра струват немалко пари и всъщност Бакърджиев все още ne е успял да събере всички необходими средства. Не са напълно изплатени и всички разходи около операцията, като е получил малка отсрочка от болницата да покрие задълженията. Заради грижите покрай Сашка той в момента не разполага и с много време и сили да работи. "Опитваме се сами да се оправяме финансово, да не събираме пари от хората. Много мои приятели помогнаха за набирането на средства“, каза още Бакърджиев.



Още по темата: общо новини по темата: 3573
04.10.2022 »
24.09.2022 »
21.09.2022 »
18.07.2022 »
16.07.2022 »
16.07.2022 »
предишна страница [ 1/596 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Любопитни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
Парламентарни избори 2023 г.
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Почина патриарх Неофит
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: