Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
ВМРО: Забрана за "Свидетелите на Йехова", опасни са
Автор: Екип Burgas24.bg 13:11 / 19.04.2011Коментари (0)1803
"Свидетелите на Йехова" е опасна секта и трябва да се забрани, за да няма повече крайни обществени прояви, заявяват в свое писмо-декларация до медиите от политическа партия ВМРО.

На 17 април група маскирани младежи осуетиха мирното провеждане на протест срещу "Свидетелите на Йехова" в Бургас и нападнаха няколко от членовете на сектата. ВМРО се включи в поредния протест срещу сектата в Бургас, който този път беше организиран в социалната мрежа "Фейсбук" и към него се присъединиха и други местни организации като фенове на футболните отбори "Черноморец Бургас" и "Нефтохимик", сдружение "Родолюбец", както и роднини на потърпевши от сектата "Свидетелите на Йехова".

Поради това множество от медиите побързаха да припишат на ВМРО извършването на побоя, въпреки че разследването на полицията продължава и фактите все още се изясняват.
От широко разпространения видеоклип в интернет може ясно да се види как младежи с качулки, които не носят отличителни белези на ВМРО, нападат "Свидетелите на Йехова", а мирните протестиращи със знамена на ВМРО се отдръпват. В същото време се чува гласът на председателя на ВМРО в Бургас Георги Дракалиев, който се опитва по мегафона да укроти нападателите и да предотврати ескалирането на боя. Въпреки усилията на ръководството на ВМРО, част от протестиращите влязоха в сблъсък с представители на сектата. Фактите все още се изясняват.
И все пак някои факти отдавна са известни и не бива да се подминават с лека ръка.

През изминалите седмици се наблюдава необичайно активизиране на сектата "Свидетелите на Йехова" в Бургас, твърдят от ВМРО. Те обикаляли домовете на хората, звъняли и "зарибявали", като раздавали религиозните си брошури дори и на малолетни деца. Видеокадрите потвърждават, че първоначалната идея на ВМРО в Бургас е за включване в мирен протест, категорични са от партията. Членовете и привържениците на ВМРО носят карамфили и свещи, които смятат да положат на оградата, докато в молитвения дом на йеховистите се провежда ритуала им. Свещите е трябвало да бъдат запалени в памет на жертвите на сектата "Свидетелите на Йехова".

От ВМРО - Бургас заявиха, че почитането на смъртта на Христос от йеховистите на християнския празник Цветница е в рязко противоречие с официалната източноправославна религия в България, както и с всички други традиционни за страната ни християнски направления.

Неверни са твърденията, че гражданите съжителстват мирно и спокойно със сектата "Свидетелите на Йехова", твърдят още от ВМРО в писмото си. Множество са вече жалбите на български граждани в София и цялата страна, които се оплакват от агресивната агитация на йеховистите, които се опитват да пропагандират вярванията си дори на малолетни български деца.

ВМРО многократно напомня през последните години, че е крайно време държавата и полицията да разследват източниците на финансиране на "Свидетелите на Йехова" и негативното влияние на сектата върху съдбите на множество български семейства. Ако държавата не предприеме мерки срещу нетрадиционните и опасни вероизповедания у нас, сблъсъци като този в Бургас ще продължат. Гражданите реагират самостоятелно само когато виждат, че държавата бездейства.

От години организациите на ВМРО в страната протестират мирно срещу дейността на "Свидетелите на Йехова", не защото те не са представители на източноправославното вероизповедание, а защото тяхната религиозна пропаганда е опасна за обществото. "Ние от ВМРО многократно сме напомняли, че "Свидетелите на Йехова" отричат всички национални и религиозни празници, уважението пред националните символи, знаме и химн, подтикват към разрушаване на семейството и семейните ценности. Не позволяват кръвопреливане и присаждане на органи. Членовете на "Свидетелите на Йехова" никога не биха защитили родината си в опасност, защото не допускат отбиване на военния дълг", казват още в обръщението си от ВМРО.

От ВМРО - Бургас напомнят също, че "Свидетелите на Йехова" действат не като вероизповедание, а като икономическа пирамида, която държи в подчинение своите членове. Тези, които са на върха, се хранят от заблудените, защото те им даряват недвижимата си собственост, отричат се от обществото, не пращат децата си на училище и им забраняват да играят с връстниците, забраняват също какъвто и да е достъп до интернет и телевизия.

В България извършват легална и общественоприемлива дейност множество различни християнски направления, срещу които ние от ВМРО - Българско национално движение нямаме нищо против. Следва да се запитаме обаче защо тази секта не е регистрирана като вероизповедание в много от държавите в Европейския съюз, както и в съседна Турция.

Само преди седмици Комисията за защита от дискриминация отхвърли обвиненията на "Свидетелите на Йехова" срещу ВМРО - Българско национално движение.




Още по темата: общо новини по темата: 13
28.08.2011 »
21.06.2011 »
22.04.2011 »
21.04.2011 »
21.04.2011 »
20.04.2011 »
предишна страница [ 1/3 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Лято 2024
Двойно убийство в Пловдив!
Академичната общност излиза на протест
Евроизбори 2024
Стрелба по Роберт Фицо
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: