Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Ершов на съд за заплаха за убийство
Автор: Екип Burgas24.bg 09:03 / 21.11.2011Коментари (0)2402
© Bulfoto
Скандалният бизнесмен с литовско гражданство Денис Ершов ще застане пред съда по обвинение за заплаха за убийство. За това престъпление той може да отнесе наказание до 5 години в затвор.

Ершов вече има два обвинителни акта от Софийската районна прокуратура по жалби на охранителите на компания "Петрол" Ивайло Кирилов и Валентин Иванов. Има и още пет жалби от други охранители срещу бизнесмена.

Инцидентът с Валентин Иванов станал на 12 март. Според обвинителния акт Ершов заплашил охранителя с убийство, защото отказал да пусне автомобила му "Порше Кайен" и шофьора му на паркинга на сградата на "Петрол" на бул. "Черни връх" в София. Автомобилът не фигурирал в списъка на возилата, които могат да бъдат пускани зад бариерата. Шофьорът Явор Илиев също нямал право да влиза на паркинга. За да спази пропускателния режим, гардът учтиво помолил возещите се в колата Ершов и съпругата му да слязат на портала и да продължат към сградата на "Петрол" пеша.

Ершов обаче нападнал охранителя с думите: "Ти си ми черната точка и ще те застрелям!" После вдигнал дясната си ръка и опрял показалеца в челото на гарда и отново се заканил: "Тука ще те гръмна и ще те убия!" Иванов сериозно се уплашил и след инцидента веднага помолил началника си да напусне работа. Тормозът над служителя продължил няколко дни по-късно, когато заплахите прераснали в саморазправа и побой.

На 16 март Иванов бил нощна смяна. Няколко часа след полунощ Ершов пристигнал във фоайето на сградата на "Петрол" и в рамките на повече от четири часа удрял гарда с юмруци първо в областта на шията и раменете, а после в стомаха и слабините. След всяко нападение имало пауза, последвана от нов порой удари.

Ершов нанесъл телесна повреда и на друг охранител около две седмици по-късно, за което също има обвинителен акт от прокуратурата.

Инцидентът станал на 30 срещу 31 март, когато Ивайло Киров бил нощна смяна. Към 4 часа през нощта Ершов пристигнал в сградата на "Петрол" с трима придружители. Ершов и единият му сподвижник имали право да влизат в сградата. Бизнесменът дори ползват 12-ия етаж като жилище.

Другите двама обаче били външни хора, а по това време имало заповед на изпълнителния директор на компанията през нощта да не се допускат външни лица. Гардът Киров обяснил на придружителите на Ершов защо не могат да бъдат пуснати вътре, когато бизнесменът се ядосал и започнал да обижда на руски охранителите с порой от нецензурни думи и дори посегнал на един от тях, като го ударил и блъснал. В този момент Киров поставил дясната си ръка между двамата, за да предотврати по-нататъшни изстъпления от страна на Ершов. Бизнесменът обаче ударил гарда по ръката и същевременно го изритал в левия хълбок и слабините. В резултат Киров получил оток и хематом и навяхване на палеца, за което има съдебномедицинска експертиза.

Инцидентите били заснети от охранителните камери.

Заплахата с убийство и нанасянето на телесна повреда са престъпления по Наказателния кодекс, за които Ершов може да лежи до 5 години в затвора, обясняват юристи.

Ершов и Митко Събев държат по 47,5% от "Петрол", но повече от година са в конфликт заради опитите на руснака с литовски паспорт да превземе компанията. Периодично Ершов атакува Търговския регистър с изфабрикувани документи за фалшиви общи събрания с цел да смени легитимното ръководство на "Петрол".

Източник: в. "Монитор"




Още по темата: общо новини по темата: 10
04.04.2012 »
19.11.2011 »
19.10.2011 »
01.12.2010 »
27.11.2010 »
26.11.2010 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Реформи в БДЖ
Кабинетът "Денков - Габриел"
Парламентарни избори 2024
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: