Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (0)
Made in Hero - от нищо нещо
Автор: Екип Burgas24.bg 09:41 / 29.11.2011Коментари (4)2245
©
На всички е ясно, че за да постига успехи един тим, той трябва да има поставена добра основа. Във футбола, а и в повечето отбор­ни спортове за основа се прие­ма качествен вратар и стабил­на защита. Не случайно има един лаф "Отзад играем за 0:0, а напред каквото стане".

В Чер­номорец е видно, че разполагат на качествен страж в лицето на Стоян Колев, но без добра защи­та пред себе си роденият в Сли­вен вратар едва ли сега щеше да има зад гърба си толкова дъл­га серия, без да е допуснал гол. Каква е защитата обаче на Чер­номорец? Сглобена надве-натри от Херо малко преди начало­то на шампионата. Някаква странна симбиоза между опит и младост, между българи и чуж­денци. Именно тази странна симбиоза обаче се оказа, че е най-успешната в А група и не е допуснала гол в 12 от 15-те кръ­га на шампионата. И ако не бяха трите попадения в мача със Славия и голът на Берое от из­мислена дузпа, сега в графата допуснати щеше да има само цифрата 1.

Но да започнем от центъра на отбраната. Безспорно най-важната фигура там е сърце­то и душата на отбора - Траян Дянков, който въпреки 35-те си години изигра всички 15 срещи през този полусезон. Дали пушел по две кутии цигари на ден, или играел карти, заради последното бе и натирен от отбора при Краси Балъков, ед­ва ли има значение. Дянков с ре­шителните си намеси внася спокойствие в защитата и без него едва ли сега Черноморец щеше да зимува в тройката. За партньор на Дянков Херо върна в Бургас един 30-годишен защитник, който преди три години бе отписан от Бала и освободен от тима. Става ду­ма за Ники Николов. Той се присъедини през лято към акулите от Монтана, а преди това си пробва късмета и в Армения. 180-санти метровият защитник така умело пасна в схема­та на бургазлии, че трудно може да си представим Черноморец без футболиста с но­мер 5 на гърба.

В определени срещи В игра се появяваше и уж отписаният Енис Хайри, който цяло лято все си тръ­гваше, а за капак ходи и до Ки­тай на проби. Това обаче не му попречи само два дни след като се завърна от най-много­людната страна, да излезе ти­туляр срещу Лудогорец и да не допусне нито една грешка. Хе­ро просто успя да възроди ка­риерата на 28-годишния защитник, който, ако остане в Черноморец, ще даде така необходимата широчина на състава.

Нека не забравяме, че в Бургас разполагат и с най-талантливия централен за­щитник под 20 години в род­ната А група - Георги Терзиев. Той е неизменен титуляр в се­лекцията на Мишо Мадански, а дори вече дебютира и при мъжете. Димитър Димитров прекрасно осъ­знава, че Терзиев се нуждае от игрово време и се опитва да му го осигури. Макар понякога да се налага младокът да играе на непривичен за него пост, какъвто е десният бек.

Като споменахме краен бранител, именно това е най-невралгичният пост в тима на Черноморец. Отляво Херо разполага точно с един типичен ляв бек в лицето на французина Фо-Поре. Него в Бургас го дока­ра Николай Ишков, като преди това 24-годишният бранител се подвизаваше в четвърта френска дивизия с екипа на втория отбор на Страсбург. Това обаче не му попречи да пасне като дялан камък в отбраната и с изявите си да при­влече вниманието на ЦСКА.

Идва ред и на десния бек, къ­дето през този полусезон в Черноморец се извъртяха цифром и словом цели 5-има (петима) играчи. Сезона започна Венци Бонев, който се контузи и мястото му бе заето от Пламен Крумов. Бившият играч на Миньор обаче на свой ред също получи травма и там се наложи да застане Георги Терзиев, а в определени мачове и опитният Траян Дянков се за­върна към най-добрите си годи­ни, когато играеше именно ка­то десен бек. В заключителни­те за сезона двубои на този пост се появи и 20-годишният Венелин Филипов, който в ин­терес на истината е един­ственият футболист в Черно­морец с типичните качества за десен краен бранител. Въ­преки тази повече от сериозна въртележка всеки един от тези петима футболисти из­пълняваше стриктно поставените му тактически указа­ния и не подведе колегите си в отбрана.

Така само за един месец през лятната подго­товка Херо успя да сглоби, както показва статистика­та, най-добрата защита в А група, която на всичкото от­горе излезе почти без пари на Черноморец.

Източник: в. "Тема Спорт"

Още по темата: общо новини по темата: 157
10.03.2012
10.03.2012
10.03.2012
09.03.2012
08.03.2012
03.03.2012
предишна страница [ 1/27 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+3
 
 
А сега вземете да разпродадете целия отбор ... На 3 т сме от 1вия станете шампиони мама му д***а Разград ще има шампион ,а град като Бургас не .... :Х
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.


Актуални Четени Теми
Григор Димитров е в Топ 5 на света по асове през годината
Григор Димитров е кралят на отиграванията и в Монте Карло
Впечатляващо! България с три тенисистки в Топ 20 в световната ранглиста за девойки
Григор Димитров с риск да изпадне от Топ 10
»

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: