Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (1)
Позицията на Черноморец-Бургас по случая с Анисе
Автор: Екип Burgas24.bg 09:10 / 24.01.2012Коментари (0)1604
©
ПСФК "Черноморец-Бургас" представи своята позиция около съдбата на играча Анисе Абел на специална пресконференция, от стадион "Лазур" в Бургас. Въпреки, че все още не са прекратени правата му за "акулите", той днес бе представен като играч на "ЦСКА". Според ръководството на Черноморец това е напълно в разрез с правилата на БФС и ФИФА.

Изпълнителният директор на бургазлии Пламен Киряков разкри как Анисе си е тръгнал от клуба. Състезателят е прекратил предсрочно и едностранно трудовия си договор на основание Кодекса на труда, без да е налице основателна причина, по смисъла на правилата за статута и трансферите на футболистите на БФС и ФИФА. Анисе е заплатил на клуба по КТ обезщетение за неспазения срок на предизвестие за прекратяване на срочен трудов договор - 3 месечни брутни възнаграждения.

Черноморец ще сезира отново БФС и за случая с Мишел Платини. Вече трета година продължава сагата с бразилския играч. "ЦСКА" продължава да дължи на Черноморец по-голямата част от трансферната цена. Измисленото "висящо дело", на основание, на което "ЦСКА" получава лиценз две поредни години вече е приключило окончателно пред ВКС и крайният резултат е, че искът на червените е недопустим. Именно заради неизплатените задължения към бургаския клуб, "ЦСКА" не следва да получава лиценз и трябва да играе в аматьорския футбол. В "ЦСКА" могат да правят всякакви фокуси, да предявяват недопустими искове, да тълкуват правилата в своя полза и както им харесва, но БФС трябва да реши дали ще следваме европейските правила или не.

"ФИФА ще бъде сезирана за две неща - отношенията между нас и Анисе и участието на "ЦСКА" в целия конфликт.", обяви Пламен Киряков. Черноморец поиска официално становище от Изпълкома на БФС и Професионалната футболна лига по случая с Анисе.

"Към настоящия момент Анисе няма възможност да прекрати договора по вина на клуба. В началото на подготовката Анисе и мадам Ба дойдоха в клуба и самоволно напуснаха. ЦСКА изпрати писмо до нашия клуб, с което ни уведомяват, че са влезли в преговори с футболиста и се интересуват за неговия статут. Още същия ден им отговорихме и уведомихме БФС, че "ЦСКА" нерегламентирано влиза в преговори, уведомяваме ги за освобождаваща клауза от 350 000 евро.

Един ден по-късно Анисе без да посочи причини ни уведоми, че едностранно прекратява договора си. Съобразно нормативната уредба на ФИФА, статутът на играчите и трансферните им права не могат да бъдат прекратявани без причина. Трябва да има причина договорът да бъде прекратен. Това е абсолютно в нарушение на правилата. Ако бъде допуснат прецедента страна да прекрати договора си без наличие на основание, би наложила практиката срещу обезщетение от 3 месечни възнаграждения, всеки футболист да може да стане "свободен агент", независимо какво е струвал на клуба си и какви загуби търпи клуба от това.

Така ние искаме Георги Божилов от Черно море, Георги Миланов от Литекс, Мишел Платини от "ЦСКА". Ако поведението и действията на Анисе се приемат за нормален метод, то ние ще влезем в преговори за всички тези играчи, и... представете си какъв хаос ще настане... По отношение на Мадам Ба, ние сме предприели действия и ще искаме да й бъдат отнети правата и временно да спре да се занимава с тази професия.

Искаме да има официална позиция от Изпълкома на БФС и ПФЛ. Искаме да знаем дали такива са правилата в българския футбол, защото знаем, че в световния не са. Ние сме убедени, че никъде по света един футболист не може да бъде картотекиран в друг клуб, както Анисе. Ако Анисе играе в друг отбор, искаме да кажем на всички български футболисти, че срещу 3 брутни заплати могат да идат във всеки друг отбор.", заяви изпълнителният директор Пламен Киряков.

Старши треньорът на бургазлии Димитър Димитров също взе отношение по случая: "За мен това е началото на един огромен скандал. Имаме право да се борим за своите интереси, не можем така да бъдем игнорирани. Това е пладнешки обир и това се дължи на "ЦСКА" и мадам Ба. Не съм изненадан от действията на "ЦСКА", те ме излъгаха, но нека те кажат за какво става въпрос, иначе аз ще разкрия.

Къде беше мадам Ба, когато Анисе подписа с нас. Самата тя не знае какво пише в договора на Анисе. Тя каза, че футболистът има семейни проблеми и напуска. Аз от два месеца имах информация как ръководството на "ЦСКА" се хвали, че ще го открадне. Въпреки това, ние се свързахме по телефона с родителите на Анисе, за да получим яснота за характера на проблемите му. Оказа, че няма нищо такова.

Всичко стана заради алчността на мадам Ба и нечестните действия на "ЦСКА". Представете си, че купуваме един футболист за 10 млн. След 4 месеца той връща 3 заплати и става свободен агент. Това го няма и в Афганистан. Ако Анисе заиграе в "ЦСКА", ще означава, че този футболен съюз е прогнил целия от корупция, завърши старши треньорът на "акулите".

Още по темата: общо новини по темата: 157
10.03.2012
10.03.2012
10.03.2012
09.03.2012
08.03.2012
03.03.2012
предишна страница [ 1/27 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Григор Димитров очаква своя съперник на корта днес в Мадрид
Григор Димитров стартира там, където сензационно победи Новак Джокович
Велико! Григор Димитров се изкачи до номер 1 в света в уникална статистика
Фрегата ще играе за бронза в хандбалното първенство
Григор Димитров е втори в света по любопитен показател, Джокович не е в Топ 10

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: