Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (0)
БФС излезе с декларация по случая "Анисе" - от централата заплашиха ЦСКА
Автор: Екип Burgas24.bg 16:53 / 01.02.2012Коментари (0)1500
© cska.bg
Спортно-техническата комисия към БФС излезе с декларация по скандалния случай с Абел Анисе. От централата намекнаха, че от Черноморец не са много прави за договора на играча, но и отговориха на ЦСКА за изсипаните критики. Подопечните на Борислав Михайлов са категорични, че ЦСКА няма право да картотекира Анисе и ако те решат на своя глава може да отнесат наказание.

По повод зачестилите през последните две седмици нападки, обвинения и откровени заблуди, разпространявани в обществото относно дейността на Спортно-техническата комисия, които целят да уязвят не само нейните членове и служители, но и да рушат авторитета на цялата футболна федерация, бихме желали да внесем някои пояснения:

СТК е независима структура към Българския футболен съюз, чиито членове изпълняват дейността си на обществени начала и са хора с различни професии, които имат добро име в обществото и имат предишен опит във футбола като състезатели, делегати, съдийски наблюдатели, общественици. Спортно-техническата комисия е една от най-натоварените комисии в БФС с около 40 заседания за един спортно-състезателен сезон. Само през месец януари тази година СТК е провела четири заседания, на които за разгледани уведомленията на десетки състезатели от професионалния футбол в една олекотена административна процедура, която при това е напълно безплатна. Благодарение на тази експедитивност на комисията е възможна динамиката на живота в професионалния футбол, дава се възможност на състезателите да упражняват професията си, като се оставя на компетентните съдебни органи да решат споровете между страните, както и неуредените финансови въпроси.

За съжаление, вместо поне малко уважение към усилията на СТК да подхожда балансирано и справедливо и да зачита както интересите на клубовете, така и на състезателите и да съобразява както българското законодателство, така и специфичните футболни правила, определени юристи, полу-юристи, набедени агенти или откровени самозванци, тровят съзнанието и подкопават лоялността на състезателите, внушават на определени клубове и на цялото общество незачитане на институцията на БФС. Това по същество е подбуда към незачитане на автономността на футбола, на дълбоко логичните и последователни правила, по които се структурира целият футболен живот, правила и норми, които са утвърдени в продължение на десетки години и са превърнали футбола в обществен, бизнес и социален феномен.

Подобни "специалисти" по всичко се опитаха да внушават във футболните среди нередовността на картотеката на досегашния състезател на "ПСФК Черноморец Бургас" Анеси Адрианантенаина. Тук атаката беше насочена върху администрацията на БФС, която е действала напълно законно и в рамките на футболните правила. Доколкото един договор е сключен съгласно българското трудово-правно законодателство и е подписан и от състезателя, и от неговия работодател-футболен клуб със съзнанието за всички произтичащи права, задължения и последствия, този договор е правомерно регистриран в БФС и съответният състезател е редовно картотекиран. Решението на ръководството на "ПСФК Черноморец Бургас" АД да не изпълни стриктно утвърдения от Изпълнителния комитет на БФС образец остава за тяхна сметка, тъй като ако нямаше отклонения от този образец, "ПСФК Черноморец Бургас"АД щеше да бъде в състояние по-добре и по-лесно да защити интересите си в случай на напускане на състезателя по неоснователна причина.

Не сме учудени и от някои откровено истерични реакции след вчерашното становище на СТК във връзка със случая Анеси Адрианантенаина, тъй като то не обслужва ничии интереси, а има за цел безпристрастно да постанови разпоредбите на един от основните нормативни документи на БФС и ФИФА - Правилникът за статута и трансферите на футболистите, без да се ограничават основните права на всички засегнати по случая страни. Надяваме се, че то ще предпази всяка една от страните от необмислени бъдещи действия, които биха подкопали доверието в тях от професионална гледна точка и биха имали за тях дълготрайни негативни последици.

Отдел "Връзки с обществеността и медии"

Още по темата: общо новини по темата: 157
10.03.2012
10.03.2012
10.03.2012
09.03.2012
08.03.2012
03.03.2012
предишна страница [ 1/27 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Нургюл Салимова изпусна победа, но намали разликата с първата на Турнира на претендентките
Очакват ни възлови мачове на двата бургаски отбора от полуфиналните плейофи в Супер Волей
Григор Димитров може да стане част от Топ 8 в световния тенис
Нургюл Салимова с реми в Турнира на претендентките за шахматната корона
Невиждана драма! Григор Димитров загуби от финалиста в Монте Карло

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: