Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (1)
БФС: Анисе остава футболист на Черноморец
Автор: Екип Burgas24.bg 12:36 / 21.02.2012Коментари (1)1596
© cska.bg
Българският футболен съюз изясни случая с Анисе Абел, който все още е собственост на Черноморец Бургас, но тренира с ЦСКА. 

"Червените" не са внесли необходимите документи, с които да картотекират футболиста от Мадагаскар за втория полусезон в "А" група. 

Това стана известно след вчерашното заседание на Изпълнителния комитет на Българския футболен съюз. 

Анисе ще бъде футболист на ЦСКА, ако столичани платят на Черноморец исканата от бургаския клуб трансферна сума.

"Във връзка с възникнали проблеми по прилагането на Правилника за статута и трансферите на футболистите се налага конкретизиране на някои от неговите разпоредби, които да влязат в сила от началото на зимния трансферен прозорец за сезон 2011/2012:
2.1. Необходимо е да се въведе категорична забрана за клубовете да включват в договорите си с футболистите условия или уговорки за изпитване на техните умения или качества. Тази практика категорично е отречена от ФИФА и следва да се прилага и от БФС и клубовете.
С оглед на изложеното се приема в чл. 12 от ПСТФ да се създаде нова алинея 4 със следното съдържание:
"(4) Футболният клуб не може да включва в договора с футболиста-професионалист, условия за проверка на неговата годност или качества да упражнява професията "футболист".
2.2. Необходима е и корекция в чл. 43, който предвижда, че сключен договор не може да се прекрати едностранно по време на сезона. Това е установен принцип в световния футбол и поради това следва изрично да се посочи като принцип, който защитава договорната стабилност във футбола. Новият текст гласи:
"(43) Договорната стабилност означава, че сключен договор или упражняването на състезателни права не могат да се прекратяват едностранно по време на сезона", е решението на БФС.

Вицепрезидентът на БФС Атанас Фурнаджиев заяви, че единствените документи от страна на Черноморец внесени са въпрос за становище и те получиха мнението на СТК. Други документи не са постъпвали или показвани за предварителна консултация в БФС. Трябва да коментираме хипотези и варианти.

"Всеки случай е сам за себе си. Няма как да сравня случая "Анисе", случая "Карвальо" или случая "Илия Илиев"", пък заяви още Борислав Попов.

Фурнаджиев и Попов заявиха, че при разглеждане на случая "Анисе" решенията ще се базират на действащите наредби, тоест влизат в сила днешните промени утвърдени от Изпълкома.

Още по темата: общо новини по темата: 157
10.03.2012
10.03.2012
10.03.2012
09.03.2012
08.03.2012
03.03.2012
предишна страница [ 1/27 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.


Актуални Четени Теми
Григор Димитров започва в Мадрид в утрешния следобед
Григор Димитров очаква своя съперник на корта днес в Мадрид
Григор Димитров стартира там, където сензационно победи Новак Джокович
Велико! Григор Димитров се изкачи до номер 1 в света в уникална статистика
Фрегата ще играе за бронза в хандбалното първенство

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: