Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Бургас и регионът се оказаха неподготвени за магистрала "Тракия"
Автор: Екип Burgas24.bg 11:52 / 23.07.2013Коментари (40)21943
© АПИ
Близо половин век ни трябваше, за да завършим магистрала "Тракия". Преди около седмица знаменитото събитие се случи и последната отсечка от аутобана бе официално пусната. Друг е въпросът, че старата част от пътния възел вече е на дупки и за ремонт.

Факт е обаче, че магистралата свързва Бургас с Пловдив и София вече без прекъсване.

Това мотивира през миналия уикенд много от жителите на двата най-големи български града да се отправят към Южното Черноморие. Тук обаче дойдоха и първите проблеми.

От няколко години Бургас се слави като най-добре развиващият се град, но той се оказа неподготвен за огромния туристически поток, който бе отпушен с довършването на магистралата.

През последните години, най-вече благодарение на управлението на Димитър Николов, Бургас значително оправи инфраструктурата си, но ремонтът се оказа козметичен. Да - дупки по булевардите и улиците няма, маркировката е добра и на място, но какво от това, след като тази пътна инфраструктура не е способна да поеме туристическият поток.

Много често Бургас се явява не толкова туристическа дестинация, колкото гара разпределителна за курортите. И все пак туристическият поток минава оттук и е кощунство спрямо бизнеса да го гоним с блокирани от задръствания булеварди.

Бургас има потенциал да се превърне освен в туристическа дестинация, но също така и в шопинг център за всички туристи от курортите.

Когато времето се влоши, всички почиващи се отправят от плажовете към Бургас, но там вместо приятно прекарване, ги посреща задръствания, липса на паркоместа и тонове нерви, които ги отблъскват. Със страшна сила казаното по-горе важи за почивните дни.

Трябва да осъзнаем, че Бургас вече е на час и половина път от Пловдив и на 3 от София и има перспективата да се превърне в любима лятна уикенд дестинация на половин България.

Въпросът е дали ще бъде реализиран този потенциал, или ще се провалим? Осъзнаваме ли какво богатство и какви възможности ни дава отпушването на магистралата?

Сегашното управление на града трябва да се събуди от розовия сън, който спи през последните няколко години и да осъзнае, че работата още не е свършена, а са поставени едва основите.

Време е на бъдещето на града да се погледне по-мащабно и да се заработи в тази посока, защото не е нормално на туристите за Южното Черноморие да им се налага да минават през центъра на Бургас и по този начин да се получава невероятна "тапа".

Друг е въпросът, че положението с движението след Созопол и Поморие също е трагично. Но това са си проблеми на тамошните общини. Бургас трябва да реши своите, защото отпушването на магистралата означава огромни възможности, но ако не бъдат реализирани, на Бургас му предстои грандиозен провал.




Още по темата: общо новини по темата: 488
17.02.2024 »
19.09.2023 »
05.07.2023 »
28.06.2023 »
28.04.2023 »
22.11.2022 »
предишна страница [ 1/82 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 24.07.2013 г.
0
 
 
За сетен път се убеждавам,че каквото и да му направиш на българина-добро,лошо той ще е вечно недоволен.Докато не се научим да се радваме и на малкото,а не само да ламтим за все повече и повече,все ще ни се вижда малко,това което прави някой за нас.
Aнонимен
на 24.07.2013 г.
0
 
 
Хора, първо, преди да решите да изказвате каквото и да било мнение... Моля Ви ! Научете се да пишете грамотно ! Второ, градът беше забравен от бога, а сега поне малко прилича на нещо. Да, малко по малко се случват разни промени към по-добро, но поне се случват. Понеже софиянци ( Кои кореняци, кои пришълци, няма значение, но да кажем столичани.. ) се пишат много знаещи и много велики и се бият в гърдите.. Айде кажете ми какво се е променило в тази ваша София ? Там няма ли задръствания ? Скоро тези неща няма да се оправят, защото някога, когато са създавани, никой не е помислил...Ще трябва да се почака, а и имайки предвид това, което се случва в момента в държавата, надали пътя Поморие - Слънчев бряг и Созопол - Китен е най-значимия проблем, обричащ един цял град на провал.. Един съвет към България... ЗАПОЧНЕТЕ ДА СЕ УРОСЯВАТЕ !!!!
Aнонимен
на 23.07.2013 г.
+1
 
 
"През последните години, най-вече благодарение на управлението на Димитър Николов, Бургас значително оправи инфраструктурата си, но ремонтът се оказа козметичен." и "Сегашното управление на града трябва да се събуди от розовия сън, който спи през последните няколко години и да осъзнае, че работата още не е свършена, а са поставени едва основите." Ето,че сами си отговаряте на въпросите... Въпросният Димитър Николов е кмет втори мандат от Герб с мнозинство в ОС Бургас,така че няма спънки. Може би паричките за разширяване ги лапна само ул.Александровка. Не че Бургас не беше глобен за това,мисля с 400 000лв. за злоупотреби... Бургазлия съм и си харесвам града,но не и кмета,Не съм гласувал за него и никога няма да го направя!
Aнонимен
на 23.07.2013 г.
+3
 
 
О я моля ви се да не би в София да няма задръствания. Нормално е да се получават задръствания все пак почти цяла България тръгва с петък и събота на море. Улиците и инфраструктурата в Бургас са на много добро ниво от няколко години и съм сигурен, че ще се подобрят още повече. Трябва да сме благодарни и на това.
0
 
 
това е парвокласен пат,а не магистрала
0
 
 
КОЪ Е ПИСАЛ ТЕЗИ СПРАВКИ бе костадиновВ? НАВРЕМЕТО ВСЕКИ СИ ПИСХЕСХЕ САМО УГОДНИЦХЕВИ РАБОТИ (за драскачите)?
0
 
 
Много хубав град,покрай мачовете на Ботев имах възможността да поразгледам и доста ми допадна.Дано се управата се справи със казуса,зашото ще е жалко да се изтърве подобна ситуация :)
Aнонимен
на 23.07.2013 г.
-1
 
 
нищо ново за община Бургас те вечно са не подготвени и все не са рабрали а да не говорим че от нищо не рабират
-1
 
 
Айде пробвайте да минете пеша по малките улички в центъра - например "Лермонтов" - от едната страна - синя зона, от другата - коли в нарушение. Пешеходците да тръгнат по покривите на колите, а паяк там- абсурд. И това е точно до районното на МВР, пресечката пред входа му е нещо като паркинг, изобщо не можеш да се промъкнеш м/у колите, които са наблъскани във всички посоки. Не е оправдание, че е така всяко лято. Нима зимата е по-добре - там да се чисти сняг е невъзможно по същата причина. Факт е, че в града няма паркинги, улиците са в ужасно състояние, тротоарите -също. Крайно време е да забранят влизането на коли в историческия център.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Тестват новите сирени за ранно предупреждение
Великден 2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: