Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Евангелските църкви искат щателно разследване на инцидента с йеховистите в Бургас
Автор: Екип Burgas24.bg 13:19 / 20.04.2011Коментари (8)3350
© Impact Press Group
В редакцията на Burgas24.bg пристигна писмо от Обединени евангелски църкви в България адресирано до Главна прокуратура в което от организацията осъждат бруталния акт на насилие срещу бургаския клон на "Свидетели на Йехова".

От обединението са обезпокоени от чувството на безнаказаност което демонстрират извършителите на бруталните мелета и призовават прокуратурата да започне щателно разследване на описания инцидент преди дни.



Още по темата: общо новини по темата: 13
28.08.2011 »
21.06.2011 »
22.04.2011 »
21.04.2011 »
21.04.2011 »
20.04.2011 »
предишна страница [ 1/3 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
Аз пък около тази шумотевица по поинформирах малко за тази църква. По отношение на това, което ти пишеш. Първо-йеховистите строго забраняват самоубийствата. Второ-не е разрешено някой да бъде принуждаван да дарява, каквото и да е на църквата. Вярващите трябва да даряват само, когато са сигурни в сърцето си, че са готови да се разделят с нещо. Друго интересно при тях е, че според тях света се намира в края си и само 144 000 ще отидат с Бога в новия свят. В тази бройка могат да влязат не само йеховисти, но и християни от други църкви, стига да са достойни за това. Предполагам, че някои силно вярващи в желанието си да попаднат в тази бройка продават имуществото си и даряват всичко на цървата, а после като осъзнаят какво са направили нищо чудно и да се самоубиват или да почнат да плюят по нея. Има достатъчно такива плюещи в ютубе-то. Ама това както се казва е право на личен избор, и другите църкви не са по-хубави в това отношение. Най-спорното при тях е отказът им за кръвопреливане. И докато при възрастните да кажем е осъзнат избор то за децата решават родителите им и това е действително сериозен етичен проблем. За сметка на забраната за кръвопреливане лекари-йеховисти са развили до много високо ниво безкръвната медицина. Друго различно при тях е, че не признават властта на правителствата, а признават единствено властта на Христос, но все пак призовават вярващите да спазват земните закони, стига да не противоречат на божите. Оттук може би престъпността при йеховистите е изключително ниска. Общо взето като изключим забраната за кръвопреливане е църква като другите.
0
 
 
Щом някоя организация или ;секта; призовава хората към самоубийства и да си дадат имотите и парите си на нея,би трябвало закона да се разправя с тях.Никой няма право да се намесва в избора ти на верую,.Нито сектите,църквите или исляма.
+1
 
 
Според мен негативната енергия е насочена към грешното място.Проблемът не са различните ХРИСТИЯНИ-католици,протестанти,евангелисти и всякакви други ХРИСТИЯНСКИ разклонения.Врагът на целокупното християнство е исляма.Докато ние тука християните се делим и водим войни,исляма нахлува в християнския свят и използвайки толерантността на социал-либералните власти ,окупира християнския свят.Крайно време е православни,католици и протестанти да се обединят срещу реалния им враг-исляма!!!!!
на 20.04.2011 г.
0
 
 
Ми аз случайно съм православен християнин по рождение . Кръстен съм в Православна църква . За мен пък 90% от атеистите са един дол дренки - още един начин за комплексираният глупак да се направи на оригинален. Но нека всеки вярва в каквото си иска. Религията е вид убеждение , а не нещо с което да се опитваш да изпъкваш . Създадена е за да обединява хората ...а не да ги тормози, изнудва и настройва един срещу друг.
на 20.04.2011 г.
+2
 
 
Недай си Боже, сега след като всички секти и ереси взехa, че се обединиха, да вземе и Светата Православна църква да вземе становище по отношение на сектите ...Щото имам чувството , че понаядените ни Висши църковни служители мислят за всичко друго, но не и за духовният мир на стадото христово . Чудно ако това беше станало в католическа държава дали щеше да бъде посрещнато с такова нехание от страна на духовниците
0
 
 
уж не признават държава,полиция ама лаят
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Бум на коклюш в България
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Великден 2024 г.
Алексей Навални почина
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: