Има ли решение за погълнатата от морето велоалея към "Сарафово"?

Автор: Иван Сотиров
Коментари (0)
12:19 / 30.11.2023
1654
Всеки ден забавяне коства оскъпяване на възстановяването на велоалеята, свързваща Бургас със "Сарафово“. В това е категоричен кметът на Бургас Димитър Николов на днешното заседание на местния парламент, предаде репортер на Burgas24.bg.   

По казуса пред съветниците говори заместникът на Николов Чанка Коралска. "За първи път откакто съм в Общината ми се случва за година и половина, проблем, който е свързан с аварийна дейност, да не може да се разреши по най-бързия начин и да се вземат спешни мерки. Извършва се една непрестанна кореспонденция между държават и общината", посочи Коралска и припомни, че през април 2022-ва  е подаден сигнал до областния управител, че се наблюдава сериозно разрушаване на брега до велоалеята. По-късно комисия от "Геозащита“ констатира, че няма признаци на  аварийност, както и агресивно влияние на морската вода. Тя припомни още, че с решение на ОбС са отделени средства за спешно проектиране. След обществена поръчка е изготвен проект с план за укрепване на брега, който е внесен в МРРБ и Областна управа. Това е отнело година и половина. Последвал отговор от Областна управа, че имотът е държавна собственост, така общината няма как да получи средства за укрепването.    

"Ние ще трябва да попитаме областния управител, който е стопанин на държавна собственост и той да ни даде право ние да вземем мерки. Няма да се откажем, ще настояваме всичко това да има добър край“, каза Коралска. В последното си писмо областният управител е предложил той да предостави на Община Бургас с решение на Министерски съвет тези имоти. Общината е изразила принципно съгласие да стане техен стопанин.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Анна-Мария е новата Царица на розата 
Специалисти настояват за промени в шофьорските курсове
Обмислят нови обезщетения при пенсиониране
България е в челото по ръст на туристи в Европа
Техническа грешка на матурата по БЕЛ
"Хайде", "боя", "ерген" са с чужд произход


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).