От МВР предупреждават за фишинг имейли от тяхно име

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
14:57 / 15.06.2023
444
От Министерството на вътрешните работи предупреждават за зачестили фалшиви имейли от тяхно име. Става дума за фишинг съобщения, в които се съдържат заплашителни съобщения за образувани наказателни производства, придружени с логото на министерството. Това съобщават от ведомството.

От МВР припомнят, че нямат практика да изпращат призовки по електронни пощи и призовават хората да бъдат бдителни и да не отварят подобни имейли. 

Ето и цялата позиция на МВР:

Във връзка със зачестили през последните дни оплаквания от граждани, получили по електронните си пощи писма със заплашителни предупреждения за наказателно преследване, илюстрирани при отваряне с логото на дирекция от МВР, от полицията отново уточняват, че това е фишинг.

Напомняме, че в МВР няма подобна практика да се призовават граждани по електронните пощи, както и че и-мейлите на вътрешното ведомство и на останалите институции в страната ни задължително съдържат разширението ".bg“.

Съветът на експертите е при получаване на подобен тип електронни писма да се избягва дори и отварянето им, защото това може да крие евентуален риск за техните електронни устройства.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Неделина Неделчева е Царица Роза 2024
На второ място в Европа: България е след Исландия по брой и дебит...
Каква заплата получава един евродепутат?
Руснака е в тежко състояние, опериран е по спешност
Хампарцумян за влизането ни в еврозоната: Риск има, ако се появят...
Майката на оцелялата от катастрофата в Пловдив: Стана чудo!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).