17-годишни ступали Манол и бандата му, унизеният ултрас си го изкара на полицаите

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
17:05 / 21.11.2016
13787
Манол Петров, който е обвинен в нападение и гавра с бургаски полицаи, е бил провокиран от група тийнейджъри на възраст 17-18 години. Това стана ясно по време на днешното заседание на Бургаския Районен съд, което приключи преди минути, предаде репортер на Burgas24.bg.

Младежите купонясвали в дискотека "Астория", където възникнал конфликт с бандата на ултраса. Понеже последните отнесли няколко шамара, Манол не се стърпял и излял гнева си върху полицаите, повикани да внесат ред.

Припомняме, че процесът срещу Манол Петров и Янко Крушков трябваше да тръгне още на 9-и ноември, но тогава побойникът се опита да направи всички на маймуни, обявявайки, че не е получил копие от обвинителния акт в законовия срок. Днес ултрасът отново демонстрира неуважение към Темида, мляскайки дъвка в лицето на съдия Светлин Иванов.

По време на днешното заседание бяха разпитани няколко свидетели, основният от които Павел Сотиров - младши инспектор в Първо РУП-Бургас. Той разказа, че на 22-и октомври с колегите му се отзовали на сигнал за сбиване пред дискотека "Астория. Когато пристигнали, пред самото заведение вече нямало нищо, но на 15-тина метра млад мъж крещял и отправял ругатни. Впоследствие е установено, че това е Янко Крушков, който бил с кръв по лицето. В себе си нямал лична карта, но веднага се легитимирал.

На въпрос какво се е случило, мъжът отказал да съдейства, заявил само, че не е жена и не възнамерява да подава жалба, след това добавил, че бирата не е алкохол. През цялото време говорел несвързано, канел се да се запише да тренира ММА, за да "ги изкърти след два месеца". Крушков бил по къс ръкав, обяснил, че якето му е в дискотеката. Инспектор Павел Сотиров го придружил вътре, след което цялата компания излязла от заведението, отказвайки да отговори на многобройните молби на полицаите, да обяснят какво точно се е случило. Последен се показал Манол, който бил много пиян и отказвал да си тръгне.

"Вие тръгвайте, аз ще го изчакам тоя с раираната риза и ще му е*а майката", повтарял ултрасът. След като чули, че отправя заплахи към неизвестно лице, служителите на реда не могли да останат безучастни и за пореден път го приканили да се прибира. Манол обаче се сопнал, че ще остане на плочките и те нищо не можели да му кажат.

Тогава инспектор Сотиров поискал личната му карта, за да установи самоличността му.

Петров отказал да я даде и се заял - защо от всички хора на улицата, искат точно неговите документи. По думите на свидетеля, през цялото време се държал предизвикателно и арогантно. Полицаят му издал устно разпореждане да даде документ за самоличност, но вместо да се подчини, той се отправил в посока към Стария съд. Тогава инспектор Сотиров го догонил и за пореден път го подканил да се подчини на полицейското разпореждане. Тогава Манол вперил предизвикателен поглед в полицая, доближил се на сантиметри от лицето му и започнал да го блъска с тялото си. Павел Сотиров се опитал да се защити, хващайки побойника за ръката, при което той започнал да пищи, че върху него се упражнява полицейско насилие. Интересното обаче е, че го заболяла другата ръка, а не тази, която била хваната.

Напрежението ескалирало. Манол бил предупреден, че ако не изпълни разпореждането, ще бъде арестуван. В този момент се появили и приятелите му, които подвиквали - "остави го тоя, давай да си тръгваме". "Отнасяха се с нас като с някакви нищожества, а не като с представители на органите на реда", каза днес инспектор Сотиров пред съда. Изведнъж цялата банда наобиколила полицая, аверите му извадили два телефона и започнали да снимат. По думите на свидетеля, в този момент Манол се почувствал като звезда.

"Окуражен от приятелите си, той се помисли за герой и започна а се държи още по-арогантно с мен. Видях, че двама човека снимат с включени светкавици. Всички му подвикваха", обясни инспектор Сотиров. В това време Янко Крушков го хващал през кръста и го дърпал назад, за да може ултраса да се отскубне и да избяга. След като видял, че изпуска ситуацията от контрол и може да бъде нападнат от цялата група, полицаят вика подкрепление. До минута и половина на място пристигат още двама колеги, с чиято помощ Манол и Янко били арестувани. Петров продължил да се съпротивлява, опитвал се да се отскубне, не искал да влиза в патрулката и се наложило да бъде вкаран от двама полицаи.

Манол Петров продължи с арогантното си поведение и днес в съда. За разлика от приятеля си Янко Крушков, който очевидно си е взел поука и се е разкаял, ултрасът гледаше предизвикателно както свидетелите по делото, така и присъстващите журналисти.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (0)

Още по темата (24):
15.08.2018 Вижте кои са бабаитите от агитката на Нефтохимик, пребили бургазлия заради фланелка на Черноморец
13.08.2018 Фенове на Нафтата с чутовна глупост след градското дерби, нападнаха двама бургазлии заради синя фланелка
07.07.2017 Хулиганът Манол си получи заслуженото! Осъдиха го за гаврата с полицаи
06.07.2017 Ще напусне с чест Светлин Иванов Районния съд в Бургас? Тестът е делото за нападение и гавра с полицаи!
01.05.2017 Биячът на жени Манол Петров се сдоби с нова присъда, чакат го още пет граждански дела
09.02.2017 Цирк в съда! Аверите на побойника Манол тотално го закопаха с показанията
си!
Още новини от Новини от Бургас:
Трима в Бургаско останаха без коли само за ден
Ученичка от Бургас реши да премине на червен светофар, попадна в ...
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...
Нови проблеми по българските плажове, летният сезон блокиран?
И много риба по морето е проблем
24-годишна бургазлийка отново с национално отличие!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).