18 години затвор поиска обвинението за убиеца на Тодор Стоев

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
14:05 / 28.05.2009
1813
В пледоарията си прокурор Емил Христов нарече убийството на 23-годишния Тодор Стоев в бистро "Бохем"- "Публичен разстрел". Той поиска 18 години лишаване от свобода за бившия офицер от МВР Евгени Ганев при строг режим на изтърпяване. "Убийството е извършено пред клиенти и персонал на заведението и пред случайно минаващи по главната улица граждани", допълни Христов. "Това е един своеобразен манифест на незачитане не само на обществения ред, но и противоречи на всички законови норми на Република България", каза още прокурор Христов. Според обвинението разстрела на 23 годишното момче е не само посегателство над личността, но и незачитане правото на живот.

По време на пледоарията си прокурор Христов подчерта няколко пъти чистото съдебно минало на убития и уважението му към служителите на реда. Подчерта също, че преди инцидента не е имало скандал между момчето и неговия убиец, каквато теза поддържаше защитата и убийството не е в следствие на афект у подсъдимия.

Припомняме: 23-годишния Тодор Стоев издъхна след изстрел от упор произведен от бившето ченге Евгени Ганев в бирария "Бохем", намираща се на главната улица. Мощният 9 мм куршум е смачкал мозъка и перфорирал черепа на момчето. Веднага след убийството Ганев влиза в питейното заведение и търси огънче, за да си запали цигара, след което излиза и започва да уринира около трупа крещейки: "Той сам се застреля, той сам се застреля". След появата на полицията той продължава да твърди, че Стоев сам е посегнал на живота си и настоява да го пуснат с довода, че бил колега.

В съдебната зала днес Ганев не пожела да даде допълнително обяснения за случилото се. "Филмирано убийство" нарече прокуратурата извършеното от Ганев и настоя предвид тежестта на престъплението да бъде наложено наказание по смисъла на чл. 116 от НК- от 15 до 20 години затвор.
Заради чистото съдебно минало и придобития медал от МВР по времето, когато все още е бил действащ офицер прокурор Христов поиска 18 години лишаване от свобода, но при строг режим на изтърпяване. Прокуратурата подкрепи и иска за претърпените неимуществени вреди за причинените болки и страдания в размер на 300 хил. лв. предявени от наследниците на Стоев.

В ранния следобед своите пледоарии ще произнесат и защитниците на подсъдимия Ганев.


Виж коментарите (0)

Още по темата (40):
26.02.2010 Окончателно - убиецът Евгени Ганев ще лежи 17 години
03.11.2009 Убиецът на 23 годишния студент пред бистро „Бохеми” Евгени Ганев обжалва присъдата във ВКС
27.08.2009 Потвърдиха 20-годишната присъда на убиеца от "Бохем"
13.07.2009 Решават окончателно делото "Бохеми" до месец
12.07.2009 Осъденият за убийството в Бохеми - обжалва
29.05.2009 20 години затвор получи Евгени Ганев, убил Тодор Стоев в бистро "Бохеми" на центъра
Още новини от Новини от Бургас:
Полицията конфискува 3 коли само за ден в Бургаско
На колко години се женят бургазлии?
Бургас ще домакинства образователен форум, една от темите е изкус...
Полицаи обискираха криминален тип в Средец, ето какво откриха
Инцидент с мотоциклетист в Бургас
Блъснаха човек на пешеходна пътека в Бургас


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).