Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
5 председателя на групи в ОбС се обявиха срещу поведението на Валери Симеонов
Автор: Екип Burgas24.bg 16:26 / 18.12.2009Коментари (0)1808
Вълчо Чолаков, Ваклин Стойновски, Снежина Маджарова, Дияна Йорданова, Чанко Мирчев и Димо Грудев се обявиха срещу поведението на Симеонов
Председатели на групи в Общинския съвет в Бургас осъдиха поведението на Валери Симеонов на извънредна пресконференция, организирана от групата на ГЕРБ. Председателят на групата съветници от ГЕРБ Дияна Йорданова каза по време на пресконференцията, че поведението на съветниците от групата „Независими" начело с Валери Симеонов е недопустимо.

"Тези независими в кавички хора за пореден път използват химна за подигравка с българските символи. За подигравка с националността. За подигравка с цялата общественост. За подигравка с институцията Общински съвет". На страната на съветниците от ГЕРБ застанаха водачитена групи от БСП- Чанко Мирчев, на „Атака" Димо Грудев, на „Партия за Бургас"- Ваклин Стойновски и на СДС - Вълчо Чолаков.

По време на пресконференцията относно поведението на Валери Симеонов се чуха определения като "хулиганска постъпка" , "цинизъм" , "незачитане на правилника и реда в Общинския съвет". Доскорошния съпартиец на Валери Симеонов - Димо Грудев, каза,че има правилник, който трябва да се спазва, а който смята че са му нарушени правата може да ги потърси в съда.

Като "недопустим цирк" обрисува ситуацията съветникът Ваклин Стойновски. Той обаче каза, че не е съвсем сигурен дали е спазен правилника и преди да бъде изгонен на Валери Сименов е наложена забележка. По думите му съветникът сам е трябвало да си излезе, а не да се стига до викане на полицията. Вълчо Чолаков от СДС се извини на гражданите за сцената и допълни, подобен тип противопоставяния не са в ничия полза. Според зам. председателят на Общинския съвет Костатин Луков с днешната сцена се слага началото на прецедент и след това всеки може да оспорва казаното и решенията на председателят на Общинския свет.

Според председателя на ОбС на Снежина Маджарова тя стриктно е изпълнила правилника на Общинския съвет, а предизвикания скандал е бил предварително обмислен и планиран от Симеонов и неговите хора. На въпрос на журналисти, ще има ли последствия след публичното осъждане на поведението на Валери Сименов от ГЕРБ съобщиха, че ще поставят казуса за решение на постоянната комисията за разкриване на конфликт на интереси и етика към Общинския съвет.

Председателят на комисията Костантин Луков обаче призна, че наказанията там са само с пожелателен характер. Друг съветник от ГЕРБ Семир Абумелих призова да се разпусне местния парламент и да се направят нови избори. Той обеща да проучи въпроса какъв е възможният начин това да стане. По думите му ако трябва съветниците да подават оставки, той ще е първият който ще го направи.



Още по темата: общо новини по темата: 5
18.01.2010 »
18.01.2010 »
12.01.2010 »
18.12.2009 »
18.12.2009 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Бюджет 2024
Парламентарни избори 2024
Конфликт Израел-Газа
Енергийна криза
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: