8 млн.лв. нужни за кърпене на уличните дупки в Бургас, налични били 5 млн.

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (6)
16:17 / 05.05.2016
2352
Кърпежи на пътната настилка и асфалтиране на улиците предстоят в града. Това каза инж. Чанка Коралска, заместник-кмет по строителството в Община Бургас. По нейните думи, направен е обход на проблемните участъци на територията на общината, като ремонтните дейности ще започнат възможно най-скоро.

"От всички териториални дирекции сме получили сигналите за опасни дупки, съответно нашите експерти са направили огледите и са започнали подготовка. Всички фирми са в готовност да правят асфалтови кърпежи", обясни инж. Коралска.

По думите й, ще се започне от централните пътни артерии, след което ремонтирани ще бъдат и улиците, които са разположени във вътрешността на кварталите. Реконструирана ще бъде и пътната отсечка Ветрен-Бургас, както и улиците "Одрин" и "Крайезерна".

"След последните дъждове има отворени дупки. Не са много големи, но ние превантивно трябва спешно да вземем мерки. В града по-лошо е състоянието на малките улици във "Възраждане" и вътре в комплексите, където няма извършван скоро цялостен ремонт", допълни тя.

"По селата имаме доста сигнали, но за съжаление на хората, които живеят по селата, оставяме ги на последно място. С приоритет са градските територии, където е съсредоточена голяма част от населението", допълни експертът.

По нейните думи, средствата, отпуснати за асфалтиране и кърпежи на улиците в града, са 5 млн. лева, като те са недостатъчни. "Аз съм готова да представя анализ пред Общински съвет, с който в случай, че има резерв в бюджета, да се гласуват допълнително средства. Това, което се показва от предишни години е, че около 8 млн. са средствата, които са необходими, за да можем да се справим с дупките по пътищата", поясни инж. Коралска.

Тя посочи, че предстои и освежаване на пътната маркировка в целия град във връзка с проекта за "Интегриран градски транспорт". "След въвеждането на част от новите обекти и реконструкция, във връзка с проекта за интегриран градски транспорт се наложи да бъде променена маркировката, създадоха се нови кръстовища, някъде се поставиха нови светофари. Това неминуемо върви с проекти, които изискват нова организация на движението, съответно и нова вертикална и хоризонтална сигнализация. Няма хаотично и безразборно подменяне на една маркировка с друга", каза още инж. Чанка Коралска.

Източник: Радио "Фокус"

Виж коментарите (6)
Още новини от Новини от Бургас:
Сигнал на майка от Бургас: Въведоха такса "вадене на кърлеж"
Представители на Бургас ще се включат в Годишната среща на фестив...
Млада поетеса от Бургас прослави България на световен конкурс
Рибар от "Ченгене Скеле" разказа за опасната риба групер в Черно ...
Очаква се в Община Бургас да постъпят нови средства
Община Бургас подписа споразумение с УАСГ


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).