Атака-Бургас се разцепи, напусналите се аргументираха пред медиите

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
14:19 / 10.11.2009
2776
От тринадесетте съветници на „Атака" в местния парламент на Бургас остават само трима - Димчо Грудев, Александър Бояджийски и Деян Стойков. Други десет, начело със собственика на телевизия „СКАТ" Валери Симеонов напуснаха групата на „Атака" в Общинския съвет в Бургас образуваха група на независимите.

Пред медии и техни колеги, общински съветници, напусналите групата обявиха, че вече не припознават партия „Атака" като политическия субект, в името на който са влезли в Общинския съвет. "Действията на парламентарната група на „Атака" в последните четири месеца били меко казано необясними. Бургаските членове не могат да приемат факта, че безусловно се подкрепят всички предложения на ГЕРБ с мотива, че в противен случай това би означавало да се подкрепя БСП или ДПС. Те не приемат и факта, „че са отстъпени принципите на национализма , че една идея е приватизирана и превърната в семейно ООД, както и ултимативния тон, с който в края на миналата седмица са били привикани на отчет в София от лидера Волен Сидеров".

Местните активисти на партията бяха категорични, че от парламентарните избори преди три месеца не поддържат комуникация със Сидеров, който не отгоwаряли нито на позвъняванията им, нито на СМС-ите им с покана за среща.
Валери Симеонов бе категоричен, че няма личен конфликт с Волен Сидеров. Той сподели, че въпросът дали депутатът Стоян Иванов, който е бивш журналист в ръководената от Симеонов медия ще напусне групата на „Атака" е много деликатен, защото всичките десет напуснали днес са направили своя избор самостоятелно, без някой да уговаря другия. „Какво ще реши Стоян Иванов може само той да каже"- заяви Симеонов. Той допълни, че за тези 107 дни от работата на новата власт Волен Сидеров не е дошъл нито веднъж в Бургас, за да даде отчет на своите избиратели.


Виж коментарите (1)

Още по темата (24):
11.03.2010 Атака: Без СКАТ и Валери Симеонов ни е по-добре
21.01.2010 Още един от отцепниците се върна в групата на Атака
23.12.2009 Яне Янев: Валери Симеонов ми е симпатичен
18.12.2009 Пловдивската "Атака" също скочи срещу СКАТ
17.12.2009 Изоставилите Валери Симеонов били "материално прелъстени"
17.12.2009 Двама от "Независимите" се върнаха в "Атака"
Още новини от Новини от Бургас:
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...
Нови проблеми по българските плажове, летният сезон блокиран?
И много риба по морето е проблем
24-годишна бургазлийка отново с национално отличие!
Единствено в "Меден рудник" все още могат да се намерят жилища на...
Ремонтът свърши: Възстановиха движението по АМ "Тракия" в посока ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).