Борисов: 18% повече туристи имаме в Бургаско, а тепърва започва пикът на сезона

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (4)
12:59 / 06.07.2016
3325
За тазгодишния сезон 18% повече туристи имаме в Бургаска област, а тепърва започват юли - август. Това каза премиерът Бойко Борисов в отговор на питане на народния представител от ПГ на РБ Костадин Марков дали ще разпореди проверките в "Слънчев бряг" да се извършват по-дискретно, за да се спаси туристическия сезон.

"Има една българска поговорка - "Няма угодия в нищо". Ако държавата не ползва репресивните си функции, пита се къде е държавата, в обратния случай, пак същото", каза премиерът Бойко Борисов и обясни какво му е докладвано от сутринта.

"За юни месец миналата година приходите са били 800 млн. лв. към днешна дата за юни са с 200 млн. лв. повече - 1 млрд. лв. С една дума тревогата ви, че ще се провали туризма или сезона - за 15 дена разликата е 200 млн. лв. плюс от бюджета", заяви премиерът. По думите му от 130 коли, от 30 % направени проверки досега през НАП и всички останали служби, са събрани 1 млн. лв.

"Трябва да кажа, че координационните центрове, които от вчера и оня ден и на Северното Черноморие функционират има и анализатори, които всички данни, които постъпват от фискалните апарати в данъчните ги обобщават и следим именно повишените приходи", заяви Борисов.

Източник: Агенция "Фокус"


Виж коментарите (4)
Още новини от Новини от Бургас:
Двама братя от "Победа" изумиха бургаските полицаи
Безплатни прегледи за разширени вени организират в УМБАЛ Бургас
Много работа за лекарите от УМБАЛ Бургас по празниците
Млад шофьор направи голяма беля в "Меден рудник"
Не пропускайте Летния Никулден в Бургас
Тикнаха криминален тип от "Изгрев" в затвора


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).