Бургас може да си отдъхне! Хванахме в крачка румънските шарлатани, които подлудиха града

Автор: Стиляна Божидарова
Коментари (2)
17:07 / 24.07.2017
33417
Бургас може да си отдъхне! Румънските измамници, които подлудиха града с престъпните си схеми, са арестувани и ще носят отговорност за действията си. Това се случи след блестяща съвместна акция на Burgas24.bg и служители на Първо РУП-Бургас.

За пъстрата палитра от трикове и номера, с които тарикатите от Северната ни съседка обираха парите на наивни бургазлии, сме писали многократно. Те бяха хванати в нарушение от наш репортер още в началото на лятото, докато обикаляха улиците с големи сини папки и събираха средства за изграждане на център за глухонеми. Прикритието им бе идеално - те не знаят български и ръкомахайки, влизаха в роля на глухонеми доброволци. 

Щом забелязаха нашия репортер, чужденците видимо се притесниха. Жената дотолкова се изнерви, че демонстрира пред камерата ни доколко добре е овладяла жестомимичния език, показвайки среден пръст.

Румънците бяха предадени на полицията, от където потвърдиха, че става въпрос за стара и добре позната престъпна схема. Освен да събират "дарения" от добри хора, същите често бяха забелязвани в покрайнините на града, където се опитваха да пробутат тенекиени гривни и пръстени за златни накити. За няколко месеца те излъгаха хиляди наши съграждани и туристи. Въпреки това, заради липсата на доказателства и преки свидетели, служителите на реда бяха принудени отново да пуснат гастрольорите на свобода.

На редакционната поща продължихме да получаваме десетки сигнали, което ни провокира да предприемем по-радикални мерки. След близо месец наблюдение и разучаване на навиците им, преди няколко дни измамниците бяха спипани в крачка - докато вземат пари от нищо неподозиращ бургазлия. Деянието им беше документирано от наш репортер, а мъжът - своевременно предупреден с какви хора си има работа и върна портфейла в джоба си. 

Това, очаквано разгневи двете румънки, които налетяха на репортера ни с блъскане, шамари и нечленоразделни възклицания. За щастие, случаен минувач се намеси навреме, а малко след това на място пристигна и повикания от нас полицейски патрул.

Burgas24.bg предостави на полицията всички данни, видео и снимков материал, събирани от месеци срещу румънската престъпна група. Последва блестяща реакция от страна на служителите на Първо РУП-Бургас, които само за два дни задържаха четиримата измамници. Разследващият полицай Станислав Видев, съвместно с полицаите Галя Стоева и Георги Иванов, направиха всичко възможно по установяване на дейността им, свързвайки се с правосъдното министерство в северната ни съседка.

"Практикуваме дейността си в цяла Европа, досега подобно нещо не ни се е случвало. Вие българите сте страшни, повече няма да се върнем тук", зарекъл се един от румънците при ареста. 

Образувано е досъдебно производство, случаят е предаден на Районна прокуратура. Наблюдаващ прокурор е Димитър Илиев. Burgas24.bg ще следи развръзката!

Този браузър не поддържа видео елемента.



Източник: Стиляна Божидарова

Виж коментарите (2)

Още по темата (8):
15.08.2018 След сигнал на Burgas24.bg: Хванаха румънските измамнички! Вижте какво да направите, ако сте сред ужилените
11.08.2018 Тези измамнички събират пари на гърба на хората с увреждания! Запомнете лицата им
15.06.2018 Нова вълна от румънски измамници плъзна по морето! Внимавайте с тези хора и НЕ им давайте пари!
08.05.2018 Задържаха в Добрич румънски измамник, издирван в Унгария
08.05.2018 Румънските измамници се появиха във Варна
13.09.2017 След намесата на Burgas24.bg румънските шарлатани бяха прогонени от
България
Още новини от Новини от Бургас:
24-годишна бургазлийка отново с национално отличие!
Единствено в "Меден рудник" все още могат да се намерят жилища на...
Ремонтът свърши: Възстановиха движението по АМ "Тракия" в посока ...
Успокоиха ни: Няма птичи грип в Бургаско!
Преди Horizon Grand Prix отборът на Гимназията по транспорт теств...
Бургаски ученици взеха участие в Деня на отворените врати на Райо...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).