Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Бургаската опера получи нова техника, дарена от бургаския бизнес елит
Автор: Екип Burgas24.bg 17:16 / 14.02.2019Коментари (1)3227
©
С нова озвучителна техника Бургаската опера ще подсигурява качеството на звука на спектаклите си, стана ясно снощи на концерта "Приказка за двама“. Техниката е дарение на бургаския бизнес елит, като средства за нея са набрани по време на благотворителен бал, проведен миналата година от Инициативен комитет на бургаските жени в бизнеса. Основната заслуга е на дамите Марина Бошнакова, Видка Вълчева и Ваня Чолакова, които организираха цялото събитие, набраха нужните средства за техниката, закупиха и дариха устройствата. Те бяха поздравени от сцената от Еделина Кънева, която беше конферанс на благотворителното събитие и търга за набиране на средствата. "За мен е чест и удоволствие да съобщя, че вече е реализирано дарението от бургаския бизнес, като е закупена и доставена озвучителна система от Германия за Държавна опера Бургас. Използвам случая да благодаря от името на ръководството и целия екип на операта на всички участници в благотворителната вечер "Да помогнем музиката да не замълчи“. И всичко това се случи благодарение на инициативния комитет на бургаските жени в бизнеса. Поклон пред това благородно дело!“, каза Еделина Кънева.

Осем тонколони, които представляват изключително модерна четирилентова система, са част от дарението. Освен тях са закупени и усилватели, снабдени с най-модерния начин за управление на системата, за да се получат перфектни параметри и отлична настройка в залата. Системата е 7,2 киловата, като параметрите са подходящи за най-разнообразни стилове музика – през рок, поп и джаз до класическа музика. Тя ще бъде настроена на място от специалисти, за да бъде напасната оптимално към особеностите на залата. Освен това операта вече ще разполага с един от най-съвременните дигитални озвучителни пултове – четиридесетканален, с най-съвременна цифрова комуникация, който ще приема сигналите от сцената. Пултът има огромни възможности, които се управляват през тъчскрийн дисплей, така че операторът много бързо и лесно ще постига най-качествения звук. Системата ще бъде настроена от инж. Георги Диомов, инж. Ивайло Рунев и инж. Кирил Янов, преподавател по звукотехника в НБУ.









Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 15.02.2019 г.
0
 
 
Чудесна инициатива! И най-важното: успешно доведена до завършек. Браво!!!
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Природни стихии
Катастрофи в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
49-ото Народно събрание
Изграждането на АМ "Тракия"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: