Бургаски майки искат увеличение на детските надбавки и на майчинството

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
12:26 / 25.01.2011
2780
Бургаски майки искат увеличение на детските надбавки и на майчинството. Те организираха подписка в подкрепа на своите искания.

"Още от една година ние искаме да вдигнем детски надбавки от 35 поне до 55 лева за да могат хората да си позволяват съответните детски градини, заплащания на детски млечни кухни" коментира Милена Димова, председател на сдружението "Защита на майките и на младите семейства"- Бургас.

"Искаме също минималното майчинство да се вдигне. Това ще рече, че трябва да се вдигне минималната работна заплата. Другото нещо, за което протестираме е отношението на властта към нас.

Протестираме също, че има липса на здравна качествена доболнична помощ спрямо майките с деца, бременни, родилки и т.н. Искаме да се санират всички общински детски градини, всички видове училища на територията на областта. Искаме да имаме деца в България и те да останат да живеят тук", каза още председателят. В момента бургаските майки събират подписи в подкрепа на своите искания. "Ако не ни бъде обърнато внимание ще продължим чрез масов мирен протест пред общината. Към края на ноември месец миналата година имахме среща с общински представители . Ние сме много разочаровани от нея, защото беше вметнато едно негативно отношение към майките. Бяхме наречени социални паразити.

Тогава нашите искания бяха изцяло отхвърлени. Иначе ни беше обещано увеличение на средното майчинство от 240 на 270 лева, но в никакъв случай и на детските. Към днешна дата нито майчинството е увеличено, нито детските. Това ни провокира да застанем на минусовите температури да събираме подписи. Миналата неделя на първата копка на "Детелината" ние коректно предадохме нашите искания на премиера Бойко Борисов. Така че очакваме да има отзиви от Министерството на социалната политика", допълни Димова.

Източник: Радио "Фокус"

Виж коментарите (1)

Още по темата (3):
28.01.2011 Бургаски майки подготвят явен протест
19.01.2011 Майки събраха над 2000 подписа срещу правителството
19.01.2011 Бургаски майки с подписка против правителството
Още новини от Новини от Бургас:
Евтим Милошев се срещна с председателя на Българската хотелска ас...
Мария Бакалова – ослепителна в Кан, бори се за награда
Акция на полицията в Бургас! Има задържани!
Рекорден брой посетители в Регионален исторически музей – Бургас ...
Млад шофьор катастрофира на пътя "Банево" – "Ветрен"
Студенти се събраха в Бургас за най-мащабното математическо състе...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).