Бургаските солници - неземните красоти от друго време

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (10)
10:01 / 02.12.2011
3683
Солниците на брега на Атанасовското езеро все по-често се превръщат в тема или вдъхновяващ декор за модерните творци у нас. Мястото се намира на един хвърлей разстояние от град Бургас, но изглежда така, сякаш е от друго време.

Съвсем наскоро солниците влязоха в престижното американско издание "Нешънъл джиографик" като "снимка на месеца". Фотографът Антони Георгиев изпревари стотици свои колеги от цял свят с кадър на възрастен човек, заснет при калните бани.

На бургаските солници е сниман най-новият клип на Графа - "Никой". Лентата е с футуристичен сюжет и със сигурност ще се запомни като един от най-качествените видео продукти на 2011 година.

Странните червени и розови отенъци на солниците през лятото бяха основен акцент във фотографската изложба на Александър Иванов "360˚ България". Тя съдържа снимки, направени от парапланер и делтапланер.

Бреговете на Атанасовското езеро са място с особена атмосфера и представляват част от миграционния маршрут Виа Понтика, по който ежегодно милиони птици стигат от Северна Европа до Африка.

За да бъдат видяни от повече хора тези красоти, Община Бургас пое ангажимент да изгради еко пътека от парк "Езеро" до изхода на града в посока Слънчев бряг. Трасето ще бъде успоредно на съществуващата вече велоалея.

Виж коментарите (10)
Още новини от Новини от Бургас:
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...
Нови проблеми по българските плажове, летният сезон блокиран?
И много риба по морето е проблем
24-годишна бургазлийка отново с национално отличие!
Единствено в "Меден рудник" все още могат да се намерят жилища на...
Ремонтът свърши: Възстановиха движението по АМ "Тракия" в посока ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).