Бургаските таксиджии с още искания, вижте ги

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (23)
11:04 / 13.12.2016
7436
Бургаските таксиметрови водачи изпълниха заканата си и обявиха официално своите искания в писмо до Общинския съвет на Бургас, установи справка на Burgas24.bg.

Искане номер едно е драстично понижаване на алтернативния данък от 660 на 400 лв. Освен това таксиметраджиите настояват за разсрочено плащане като разрешителните да са безплатни, поне за срока на валидност на сега действащите. Водачите на жълти автомобили искат сериозно увеличение на минималната тарифа за километър пробег в Бургас - дневната да се повиши от 0.75 лв. на 0.90 лв., нощната от 0.85 лв. на 1.00 лв.

От бранша настояват да се разреши движенето на таксиметровите автомобили в бус лентите, както и в къси срокове да бъдат маркирани и оформени стоянките, одобрени и утвърдени от Общинския съвет.

Таксиметровите водачи скачат и на своите. Те искат прекратяване на практиката на две от фирмите, които правят незаконни, по техните думи отстъпки от минималната тарифа.

Виж коментарите (23)
Още новини от Новини от Бургас:
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...
Нови проблеми по българските плажове, летният сезон блокиран?
И много риба по морето е проблем
24-годишна бургазлийка отново с национално отличие!
Единствено в "Меден рудник" все още могат да се намерят жилища на...
Ремонтът свърши: Възстановиха движението по АМ "Тракия" в посока ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).