Бургазлии, ето защо отсякоха 40 дървета в Морската градина

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (11)
17:08 / 24.02.2017
13691
В редакцията на Burgas24.bg получихме сигнали за сеч в Морската градина на Бургас след старта на строителните работи по обновяване на пространството. Темата е деликатна за бургазлии - едната част са на мнение, че дърветата в града не бива да бъдат пипани, а останалата, че подмяната им с нови видове е мярка за безопасност.

От Община Бургас отговориха на въпросите на Burgas24.bg колко дървета бяха премахнати от Приморски парк, каква е причината и колко растения ще заменят отсечените.

Ето и отговора:

"Във връзка с лошото състояние на растителността и осигуряване безопасност на посетителите при реконструкция на Приморски парк - стара част, са премахнати 40 броя опасни дървета в лошо фитосанитарно състояние, намиращи се в близост до алеи, с надвесени корони над алеи. За състоянието на дърветата е направена проверка със специализирана техника - импулсен томограф - арботон, която е показала състоянието на дървесината в проблемните участъци на различни височина на ствола.

Премахнатите дървета са една малка част от предложените за отсичане в проекта. За останалите, които сме решили да запазим, извършваме 2 вида резитба - за съхранение на корона и резитба подмладяване и обезопасяване на корони.

В парка ще бъдат засадени над 120 млади дървета от видове ясен, липа, чинар", гласи отговорът на експертите по озеленяване в Общинска администрация.

На снимките в галерията може да видите част от премахнатите дървета и лошото им състояние преди това. Едно от тях се бе разчупило и голяма част от него падна миналата година върху паркова алея в близост до фонтана.

Виж коментарите (11)
Още новини от Новини от Бургас:
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...
Нови проблеми по българските плажове, летният сезон блокиран?
И много риба по морето е проблем
24-годишна бургазлийка отново с национално отличие!
Единствено в "Меден рудник" все още могат да се намерят жилища на...
Ремонтът свърши: Възстановиха движението по АМ "Тракия" в посока ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).