Бургазлии се вдигат на протест! Искат да дишат по-чист въздух!

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (10)
11:07 / 11.01.2018
9274
Мирен протест срещу един от най-сериозните проблеми в Бургас - мръсния въздух, ще се проведе в Бургас. Това съобщиха за Burgas24.bg организаторите - Организацията за закрила на българските граждани (ОЗБГ) и Инициативният комитет за дейността на "Кроношпан".

Събитието е насрочено за 17 януари от 11:00 часа пред сградата на Община Бургас, а поводът - стотиците сигнали за обгазяване от страна на "Лукойл" и "Кроношпан". Изборът на датата и часа не е случаен - тогава ще заседава Комисията по опазване на околната среда към Общинския съвет на града.

"По повод зачестилото замърсяване на въздуха в Бургас, множеството сигнали, както до Общината, така и до РИОСВ, ИК, ОЗБГ и недоволството на голяма част от нашите съграждани, аз в качеството си на председател на ИК, заедно с ОЗБГ в лицето на Стефан Петров входирахме в Общината заявление за организиране на мирен протест против мръсния въздух в града. Очакваме до края на седмицата заявлението официално да се подпише от компетентен орган. Разчитаме да присъства всеки, който го е грижа за чистотата на въздуха. Нека покажем, че бургазлии могат да се борят за своето здраве и за това на децата си", призова Стоян Грозев.

"Всеки един гражданин може да бъде в помощ на протеста, защото въздухът се диша от всички нас. Колкото по-безучастни стоим, толкова повече ще ни тровят! Който е редови служител и е на работа с нормално работно време, може да дойде в обедната почивка за 20-30 минути; който е началник може да изпрати няколко от своите подчинени; друг може да каже на свои приятели и познати, да сподели събитието и т.н. Всеки човек може да помогне, но трябва да има желание. Не се сещам за по-голям стимул да се помогне за кауза, от която зависи здравето ни, това на децата ни, това на близките ни", каза на свой ред лидерът на ОЗБГ Стефан Петров.


Виж коментарите (10)

Още по темата (27):
06.02.2019 ОЗБГ пита институциите за отрязаните дървета край "Кроношпан"
19.11.2018 Министър Димов посети Бургас, обсъди мерки за подобряване работата на "Кроношпан“
13.11.2018 Живко Табаков: Референдумът за чистия въздух в Бургас ще покаже имат ли доверие гражданите в институциите
13.11.2018 Общински съветник пита колко ще струва на бургазлии референдумът за въздуха
12.11.2018 Кметът Николов подкрепя инициативата на общинските съветници за чистота на въздуха! Предлага допълнителни мерки
02.11.2018 Засилват екоконтрола на "Кроношпан“! Граждани се включват в проверките
Още новини от Новини от Бургас:
Ученици посетиха Деня на отворени врати на Окръжна прокуратура Бу...
Трима в Бургаско останаха без коли само за ден
Ученичка от Бургас реши да премине на червен светофар, попадна в ...
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...
Нови проблеми по българските плажове, летният сезон блокиран?
И много риба по морето е проблем


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).