Бургазлии ще подкрепят Петко Лисичков с митинг пред Общината

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (14)
11:07 / 23.09.2009
9679
Митинг пред общината ще организират бургазлии в защита на бившия полицай Петко Лисичков, застрелял Калоян Стоянов - Големия Риж. Все още не е окончателно решено, но най-вероятно той ще бъде на 27 септември от 13 часа пред сградата на Община Бургас.

Обществен комитет в защита на Лисичков смятат да създадат близки, приятели и съседи на бившия служител на МВР. Всички познати го подкрепят и смятат, че е постъпил правилно, като дори заявяват, че биха направили същото при подобна ситуация.

Припомняме, че бившата барета застреля Големия Риж след инцидент в Меден Рудник, когато Калоян Стоянов и трима негови познати обградиха и заплашваха със саморазправа Лисичков. По първоначално данни дори са му отнели полицейска палка и са му нанесли няколко удара с нея, преди той да стреля три пъти в тялото на Калоян Стоянов.

Днес дори в София стартира подписка "Върховенството за закона да е за всички", с която подписалите се обявяват срещу тенденцията да се дават високи присъди за служители на МВР и по-ниски за хора, които са извършили посегателство срещу полицаи. Подписката ще се разпространи и сред още 100 града из цялата страна.

В коментарите към статиите в Burgas24.bg по темата стотици бургазлии също защитиха  Лисичков. Доста от читателите ни изказаха готовоност да се включат в подобна подписка. Тук е мястото да уточним, че всякакви online интернет подписки са без каквато и да е сила и какъвто и да е смисъл. За това веднага щом има повече информация относно реална подписка, в подкрепа на  Лисичков, ще бъде съобщена в новините на Burgas24.bg. Очакваме и вашите сигнали, ако научите за подобна организация.

По подобен начин много обществени организации и граждани защитиха друг служител на МВР, извършил убийство по време на самозащита - граничният полицай Михаил Цонков, който застреля турски бракониер. Тогава след подписки и редица обществени прояви, обвинението срещу него бе свалено.


Този браузър не поддържа видео елемента.


(с) Нова ТВ

Виж коментарите (14)

Още по темата (61):
29.01.2016 Малката рижа се споразумя с Прокуратурата, ще лежи 14 месеца в затвора
03.11.2011 Лисичков отърва наказание за смъртта на Големия Риж
04.05.2011 Съдът потвърди присъдата на бившата барета Петко Лисичков
11.04.2011 40 000 лева кръвнина на Петко Лисичков поиска прокуратурата
28.09.2010 Две жалби, но без прокурорски протест по делото Лисичков
13.09.2010 Лисичков: Аз съм обикновен човек, страхувам се за живота си
Още новини от Новини от Бургас:
Хотелиери от Гърция: Има цели хотели, заети от български туристи ...
Тази информация е важна за всички 2200 абитуриенти, които ще изпр...
Драстично увеличение на заразните с коклюш в Бургаско!
Важно за зелената зона в Бургас!
Експерт: Ако не се вземат мерки, след 100 г. България изчезва
44 000 в Бургаско обявиха доходите си пред НАП


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).