Бургазлии възмутени от некачественото почистване

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (11)
15:39 / 19.01.2010
3384
Зимата отново ни хвана неподготвени. Около това мнение се убедиха бургазлии, на които днес им се наложи да пътуват или просто да излезнат пред домовете си. Десетки аварирали автомобили, откъснати селища, непочистени улици и спирки е равносметката от падналия в последното денонощие сняг. В най-големия комплекс на Бургас Меден рудник, положението бе повече от критично: "От 5 часа съм на пътя, един снегорин не съм видял....какво да кажа само мога да псувам, ненормална история"; "Трети чифт вериги късам"; "Защо да чистят, кой да изчисти. Тук е България, това е нормално"; "Вече час се мъчим да излезем", възмутени коментираха пред репортер на Burgas24.bg граждани.

Освен за водачите на автомобили почти невъзможно се оказва движението и за пешеходците, някои едва успяваха да излязат от домовете си: "Никой не е минавал да чисти, нито е опесъчавано, нито луга са хвърляли. Това е безобразие!"; "Защо ги плащаме тези данъци...Наложи ми се да сляза до центъра - невъзможно е!; "Аз съм със счупен крак и в този сняг...а нагоре е още по-голям ужас, но какво да правя, трябва хляб да си купя", притеснени споделят възрастните.

Заради непочистените улици автобусите на градския транспорт през целия ден се движат със закъснение. Освен с проблеми в пътния трафик, заради снежната буря над 40 училища останаха затворени. В Бургаска община са затворени 4 учебни заведения. Тъй като не може да се осигури отопление, кметовете са издали заповед за прекъсване на учебните занятия. Класните стаи ще останат празни до второ нареждане.


Виж коментарите (11)

Още по темата (150):
01.02.2010 Спокойно е по пътищата в Бургас и региона, проходими са
01.02.2010 Пътят Варна - Бургас е заледен
31.01.2010 Гъста мъгла затруднява движението в Бургас
25.01.2010 Намалени часове днес, за да се приберат учениците по светло
24.01.2010 Отворен за движение е пътят Царево - Ахтопол - Резово
24.01.2010 Половин метър сняг има в Община Малко Търново
Още новини от Новини от Бургас:
Имате възможност да разгледате безплатно авиоекспозицията в Европ...
Полицаи не очакваха да открият това в колата на напушен бургазлия...
Вълна от възмущение сред бургазлии след вандалски акт в центъра н...
От АПИ садиха дървета край обходния път на Бургас
Започва делото срещу Омар – шофьорът на автобуса-убиец, отнел жив...
Очертава се страхотен бургаски Джулай!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).