Бургазлийка: Загубих майка си заради пародийния професионализъм на един хирург от "Лайф Хоспитал"

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (8)
14:47 / 10.07.2017
78192
С твърдения за лекарска небрежност, довела до смъртта на пациентка, ни потърси читателка на Burgas24.bg. Провокирана от покъртителния разказ на Иван Колев от "Меден рудник", който публикувахме наскоро, Мариела поиска да разкаже на цяла България за трагедията, отнела майка й.

Историите си приличат не само по това, че и двамата губят най-близките си хора. Оказва се, че и съпругата на Иван, и майката на Мариела са оперирани от един и същ лекар - началника на хирургичното отделение в "Лайф Хоспитал" д-р Здравко Димитров. И в двата случая има съмнения за забравени предмети след операцията. В първия - дренаж, във втория - марли и компрес.

"Казвам се Мариела и пиша тези редове с тъга и гняв. Тъга по моята майка, която си отиде от този свят с големи мъки и гняв, породен от бездушието и пародийния професионализъм на един хирург, комуто се доверих и поверих живота на моята майка Лиляна Грозева", започва разказа си Мариела, която живее и работи в Шотландия.

Именно по тази причина и заради огромната бюрокрация, младата жена не предприема нужните мерки да докаже истината за смъртта на майка си. След като попада на публикацията на Burgas24.bg обаче Мариела е решена да даде гласност на случая, защото е убедена, че той не е единичен.

"Майка ми беше санитарка в Кардиологичното отделение на МБАЛ-Бургас - жизнена, пъргава и добра жена. В първите дни на 2016 г. внезапно се оплака, че не се чувства добре и си направи изследвания. Наложи се да се оперира спешно заради карцином на дебелото черво. Препоръчаха ни болница "Лайф Хоспитал" и началника на отделението д-р Здравко Димитров. На 25.01.2016 г. майка ми постъпи там и беше оперирана от д-р Димитров. Последва химеотерапия, но през април майка ми започна да повишава температура, състоянието й рязко се влоши и беше настанена в реанимацията на МБАЛ-Бургас, където няколко дни се бориха за живота й", продължава нашата читателка.

Тя се прибира от Шотландия, след като разбира за тежкото състояние на майка си. От епикризата, която получава, разбира, че е допусната груба грешка и по време на операцията, направена от д-р Димитров, в корема на пациентката са забравени марли и компрес. Хирургът приема и оперира повторно Лиляна Грозева, но след поставеното платно, течността от червата продължава да изтича в корема и започва гниене. Жената получава инфекция, развива тромбоза на крака и гангрена. Организмът й е крайно изтощен и на 25.02.2017 г. умира от емболия.

"Колко ли други пациенти има, загинали от тази престъпна небрежност и близките им не подозират за това?! При това всичко остава безнаказано. Заради паметта на майка ми искам нашата трагедия да се знае от всички хора, защото всеки човек има право да бъде лекуван качествено и компетентно. А тези, които не могат да работят по този начин, да си получат заслуженото и публично да бъдат порицани! П.С. Преди 3 години загубих баща си, а сега загубих и майка си. Нашата мечта беше, след като се пенсионира майка ми, да бъдем заедно в Шотландия. Бог да съди д-р Здравко Димитров! Вероятно той има родители, дали неговата майка ще се гордее във своя син", завършва писмото си Мариела.

Burgas24.bg предоставя правото на отговор на засегнатите страни!

Виж коментарите (8)

Още по темата (3):
18.10.2017 Започва разследване за смъртта на Бонка от "Меден рудник", назначени са две експертизи
16.10.2017 Помните ли трагичната история на Иван от "Меден рудник"? Ето какво се случи, когато се срещна със здравния министър, да му изплаче болката си
26.06.2017 Огромна трагедия! Иван от "Меден рудник" търси истината за мъртвата си съпруга, историята му ще ви остави без думи
Още новини от Новини от Бургас:
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...
Нови проблеми по българските плажове, летният сезон блокиран?
И много риба по морето е проблем
24-годишна бургазлийка отново с национално отличие!
Единствено в "Меден рудник" все още могат да се намерят жилища на...
Ремонтът свърши: Възстановиха движението по АМ "Тракия" в посока ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).