Бургазлийка написа гневно писмо до кмета на Бургас

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (14)
10:20 / 29.09.2016
18322
Бургазлийка написа вчера гневно писмо на кмета на Бургас Димитър Николов за начина, по който се поддържат зелените площи в града, видя Burgas24.bg. Жената е професионалист - работила е четвърт век в системата на озеленяването и има лично отношение по темата.

Ето какво пише до кмета Мария Танева, публикувано в неговия официален фейсбук профил:

"Г-н Николов, моля да вземете отношение относно безобразията, които се вършат в системата на поддържане на озеленените площи в гр. Бургас. На 26.09.т.г., прибирайки се у дома, заварих във вътрешния двор между улиците "Св. Климент Охридски" 13 и "Александър Велики" автовишка, заобиколена от 4-5 мургави мъже да режат безобразно короните на дърветата в двора. Резачките работеха с пълна сила, часът бе 14.35. На въпросите ми кой им е разпоредил да вършат това, имат ли документ от Община Бургас с разрешение, отговор не получих. Попитах ги работници на коя фирма са, защото начинът, по който работеха, показваше крайна некомпетентност, а и лицата не ми бяха познати - аз съм работила 24 години в системата на озеленяването (тогава "Паркстрой Бургас) и познавам не само колегите, които работят в централна градска част, не само работниците, а дори и дърветата по брой и вид, защото голяма част от тях са засадени под мое ръководство. Повярвайте ми, ако по мое време това нещо се бе случило, виновните лица щяха да са подсъдими. Остро поисках от младия мъж, който се опитваше да дава някакви разпореждания, да се представи - отговорът беше, че те поддържали целия град Бургас. Ако това е така, което се надявам да проверите, то жал ми е за всички нас, че плащаме пари, за да се осакатява нещо, създадено с толкова много труд - можете сам да се уверите от снимките, които Ви изпращам.

Г-н Николов, съжалявам за острия тон, но имам лично отношение към зелената система на Бургас и наистина ме боли при всяко едно свидетелство за тотална некомпетентност и безхаберие - никога площад "Тройката" не е изглеждал толкова запуснат - опърпани проскубани цветя, които е трудно да познаеш дали са от някоя селска градинка, или са саморасли, неподрязани храсти, липса на всякакъв вид естетика в разпределението на растителността, боклуци и шума; вази, в които бурените са по 70 см, кошници са каскадно озеленяване, в които гордо стърчи щир, новата автогара, където от бурени не се познава що за озеленяване е правено, купчини клони, окосена трева и отпадъци, оставени от озеленителите , които стоят със седмици в скверното пространство пред Операта, фонтана на Гарова градинка (сега "Царица Йоана") обраснал с кощрава и всякакви други разновидности на плевелите. Ще спра дотук, без да описвам какво се случва с уличното озеленяване и вътрешно -блоковите пространства.

Г-н Николов, зелената система на един град е визитната му картичка, и не само - именно ниското качество на поддръжка и на ново зелено строителство води до все по високи нива на запрашаване и вредни газове - това е основната функция на тази система -да абсорбира максимално тези негативи, резултат от динамичния начин на живот в урбанизирана среда.
Моля Ви, това е нашият град - и в момента не е най-добрият град за живеене. Ще бъда благодарна, ако случаят бъде проверен и ако имате възможност да ме уведомите за резултата.

С уважение, Мария Танева."

Виж коментарите (14)
Още новини от Новини от Бургас:
Пъстро шествие, концерт и разнообразни събития в Бургас за 24 май...
Почина д-р Красен Генев
Важно за шофьорите по магистрала "Тракия", които ще пътуват посок...
Сливенската епархия избира претендентите за следващ митрополит
Бургазлийка ще премине по червения килим в Кан
Кметът на Бургас празнува


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).