Бургазлия се възмути на обявата за "Ловец на котки“: Не закачайте един от символите на Бургас!

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (16)
15:57 / 08.02.2018
8491
Новината, че община Бургас търси "Ловец на котки" ме притесни и породи у мен много въроси. Това пише в писмо до Burgas24.bg мъж, определящ себе си като "човек, роден и израснал в Бургас и гордеещ се с това, че е бургазлия".

Припомняме, че Burgas24.bg пръв публикува любопитната обява, която предизвика разнопосочни емоции сред любителите на животни.

"Винаги ме е ласкаело това, че родният ми град е определян като "градът на котките и морските птици". Считам че това не просто допринася за нашата отличителност, като едно от най-големите пристанища на България, но и само по себе си говори културата и характера на бургазлии", започва писмото си нашият читател. 

Чрез нашата медия мъжът отправя девет въпроса към община Бургас, свързани с отношението към пухкавите обитатели на Бургас. Публикуваме въпросите без редакторска намеса:

1. Коректно ли е през 21-век, когато все по-често говорим за хуманното отношение към животните, Община Бургас да обявява позиция с наименование "Ловец на котки". Това ли е наистина най-доброто описание за подобна длъжност ?

2. По какъв начин ще бъдат ловени котките, за да бъде изпълнена дневната норма от "средно 12 бр." ?

3. В кои ветеринарни клиники ще бъдат "оперирани" котките. Кастрация ли се има предвид под този термин или нещо друго ?

4. В какъв размер са отделените от Общината средства за "операциите"? В този смисъл има ли достатъчно осигурени консумативи (упойки, хирургически инструменти, след оперативни лекарства и др.), необходими за "операциите" на 240 котки месечно ?

5. Какво ще се случва с котките, които не са достигнали възрастта, след която могат да бъдат кастрирани или чието състояние не позволява да бъдат оперирани ?

6. Осигурени ли са достатъчно стационари, където животните ще се възстановяват след операциите? Колко са и къде се намират?

7. Ще бъдат ли връщани на местообитанията си изловените котки? Както всички любители на животните са добре запознати, котките са много привързани към своя дом и територията, която обитават.

8. Има ли данни Община Бургас, какъв е броят на бездомните котки, които трябва да бъдат изловени и за какъв период е предвидено това да се случи?

9. Има ли данни за хора, които са заразени от болест пренасяна от котки и какво налага драстични мерки, като назначаването на "ловец на котки" ?

"В заключение, считам, че съм човек, който обича животните и често контактувам с други такива хора. Нито един от тях не се съгласи, че това да ловиш котки може да е работа - мечта за някой, който изпитва съпричастност и загриженост към тях. Точно обратното. Подобна работа е по-скоро мечтана за едни съвсем различни хора. Неотдавна цяла България заговори за изграждането на паметник на т.нар. "Пазител на Компаса". Тази тема караше всеки бургазлия, независимо къде се намира, да се усмихва и да се чувства мъничко горд и специален. Притеснява ме, че сега сме на път да издигнем един съвсем различен паметник, който не намирам за присъщ на нашата епоха. Не знам за Вас, но аз не бих се гордял, че живея в града на Ловците на котки. Моля Ви помогнете да се убедим, че няма да имаме повод да се срамуваме от начина, по който сме се отнесли към един от символите на нашия град", завършва бургазлията.


Виж коментарите (16)

Още по темата (2):
09.02.2018 Зоозащитници отговарят на бургазлията, който се обяви против позицията "Ловец на котки"
03.02.2018 Работа-мечта: Община Бургас търси ловец на котки, условие – да обичаш
животните
Още новини от Новини от Бургас:
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...
Нови проблеми по българските плажове, летният сезон блокиран?
И много риба по морето е проблем
24-годишна бургазлийка отново с национално отличие!
Единствено в "Меден рудник" все още могат да се намерят жилища на...
Ремонтът свърши: Възстановиха движението по АМ "Тракия" в посока ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).