Часове след убийството циганите от катуна в "Славейков" изчезнаха

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (2)
15:00 / 08.07.2015
2299
Поредният инцидент, случил се в незаконен цигански бивак, се разигра тази сутрин. Подпийнал ром от Сливен уби жена си снощи около 20 часа. Преди няколко години 2-годишно момиче, оставено без надзор, бе премазано от бързия влак Русе-Бургас. То и майка му се бяха настанили в същия район, в който къмпингуваше пияният ром, заклал жена си снощи.

Часове след убийството циганите от катуна бяха изчезнали, увери се екип на Burgas24.bg. До мястото на инцидента ни насочиха работещи в близост, запознати с неговото местонахождение.

Веселин Василев от дирекция УКОРС към Община Бургас посочи пред нашата медия, че самонастанилите се роми сами са премахнали бивака.

"Община Бургас се стреми да не допуска появата на подобни временни постройки. При премахването им съдейства полицията. Въпреки нашите усилия те продължават да се заселват", каза пред Burgas24.bg говорителят на ОД на МВР Цветелина Рандева.

Бивакът, който до вчера се е ширил в "Славейков", е от типичните - имало е 3-4 навеса, направени от подръчни материали, скована масичка и разбра се огнище. Въпреки че бяха прибрали каквото могат, след самонастанилите се бе останала истинска кочина. Бившето им обиталище бе осеяно с всевъзможни битови отпадъци. Разхвърляни бяха шишета от алкохол.

Приблизително 20 цигански бивака биват събаряни годишно в Бургас. Терените около старата зеленчукова борса са едно от любимите места за ромите-пришълци. Това е така, понеже са както скрити от хорските очи, така са и не особено далеч от града.

Самонастанилите се идват най-често от Сливен, има от Котел и Ямбол. Прехраната си изкарват най-често с бране на желязо.

Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Бургас:
Евтим Милошев се срещна с председателя на Българската хотелска ас...
Мария Бакалова – ослепителна в Кан, бори се за награда
Акция на полицията в Бургас! Има задържани!
Рекорден брой посетители в Регионален исторически музей – Бургас ...
Млад шофьор катастрофира на пътя "Банево" – "Ветрен"
Студенти се събраха в Бургас за най-мащабното математическо състе...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).