Част от Северния обход на Бургас трябва да е готов до края на годината

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
12:57 / 28.11.2022
1915
Надявам се част от Северния обход на града да е готов до края на годината. Това каза пред журналисти в Бургас служебният министър на регионалното развитие и благоустройството арх. Иван Шишков, предаде репортер на Burgas24.bg.  Той е на работно посещение в града, за да инспектира изграждането на пътната отсечка, а по-късно, заедно със заместник-министъра на спорта Петър Георгиев и началника на ДНСК арх. Деляна Панайотова, ще извърши проверка и на спортна зала "Арена Бургас“.  

Постигнато е съгласие тази част от пътния възел, която е откъм "Сарафово", да бъде отворена, за да може да се облекчи движението от квартала към Бургас, посочи министърът.

"Надявам се това да се случи до Нова година. Такива са уверенията. Виждате, че цялостният път е почти готов. Разбира се, има още малко да се довърши. Оттук нататък метеорологичните условия ще бъдат факторът, който ще определи дали това ще бъде завършено в рамките на около месец. Ако не, напролет ще има готовност. Това, което коментирахме, е евентуално да се пусне и временното движение, докато метеорологичните условия позволяват. Нещата в момента са напреднали. Проектът, който аз съм гледал, е от 2013 година. Има няколко преработки. Строителят е строял на приливи и отливи. Надяваме се, че сме на финала и че съвсем скоро движението ще бъде пуснато", посочи служебният министър на регионалното развитие и благоустройството. 

Няма нередности по проекта, добави арх. Шишков. "Този обект ще се впише добре в градската среда. Към строителя се плаща регулярно. Водим разговори, в тази насока няма проблеми", посочи той. 

Кметът на Бургас Димитър Николов, който също бе на място, добави, че последният етап от проекта е за изграждане на осветлението. 

"Успоредно с изграждането на пътната връзка, ние ще започнем и развитието на индустриалните терени. Започна се поставяне на осветлението, което е съвременно и енергийно ефективно. Адаптирахме новите технологии към този проект", посочи той.

Виж коментарите (0)

Още по темата (17):
31.03.2023 До Великден Северният обход на Бургас ще бъде завършен
12.10.2022 Тази схема на движението по Северния обход на Бургас озадачи шофьорите
07.10.2022 Важно! От понеделник насочват движението по новите платна на Северния обход, ще демонтират стария селскостопански надлез
20.05.2022 Министър Караджов каза кога ще бъде завършен Северният обход на Бургас
27.04.2022 Кметът Николов: Настояваме правителството да спази сроковете и да осигури средствата за Северния обход
21.03.2022 Видео показа напредъка при изграждането на Северния обход на Бургас
Още новини от Новини от Бургас:
Ученици посетиха Деня на отворени врати на Окръжна прокуратура Бу...
Трима в Бургаско останаха без коли само за ден
Ученичка от Бургас реши да премине на червен светофар, попадна в ...
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...
Нови проблеми по българските плажове, летният сезон блокиран?
И много риба по морето е проблем


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).