ДАНС проверявали как ЕВН изпълнява инвестиционната си политика

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
16:50 / 13.04.2010
923
Цивилни служители на Държавната агенция за национална сигурност са проверявали как ЕВН изпълнява инвестиционната си програма. Както вече Burgas24.bg съобщи, служители на ДАНС са направили проверки в офисите на електроразпределителното дружество в Бургас. Освен в морския град са проверявани офиси в Стара Загора, Кърджали, Ямбол, Крумовград и други. Позицията на ЕВН относно проверките заяви днес изпълнителният директор Йорг Золфелнер на пресконференция в София, където от дружеството на практика се скриха от всички, които са наясно с политиката им, както и от преките им потребители - тези в Пловдив, Бургас и останалата част от Югоизточна България.

От дружеството се оправдаха, че не са видяли документа, на базата на който службите за Национална сигурност са направили проверката, като г-н Золфелнер не обясни на какво основание частна фирма ще гледа документи на ДАНС. По думите му ДАНС прави проверки само, ако се застрашава националната сигурност. Според него ЕВН изпълнява коректно инвестиционната си политика, като цитира 618.4 млн. лева инвестиции в подобряване на клиентското обслужване и повишаване на захранването за последните 5 години.

По време на проверката не е имало изземване на документи или претърсване на офиси. Цивилните служители на ДАНС са разговаряли с ръководителите на проверените енергоцентрове и са изискали информация, относно инвестициите на дружеството. Наскоро е била извършена и данъчна проверка в ЕВН, продължила 15 месеца. По думите на директора Золфелнер дружеството няма какво да крие и са напълно прозрачни. За проверката е уведомена и централата в Австрия.

Виж коментарите (0)

Още по темата (2):
13.04.2010 ЕВН недоумява: Инвестирали сме 1,2 млрд. лв., защо е това отношение?
13.04.2010 ДАНС атакува ЕВН Бургас
Още новини от Новини от Бургас:
Голям празник в Бургаско
Великден в бургаския зоопарк: Поглезиха животните с яйца
Край на хубавото време по Черноморието? Обилни валежи и гръмотеви...
Учредиха "Фонд за развитие на Летище Бургас"
Огромна дупка дебне шофьорите на пътя Поморие – Бургас
Две автобусни линии в Бургас с извънредни курсове в празничната н...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).