Данъчни провериха и фотодокументираха строежа на МОЛ-а в Бургас

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (7)
10:42 / 22.07.2011
4482
Бургаските данъчни провериха строящия се в областния център МОЛ, предаде репортер на Burgas24.bg. Обектът, чието строителство започна на 25-и май 2010 г. трябва да бъде завършен до края на годината. Целта на инспекцията бе да се установят факти и обстоятелства относно строежа. Освен направения визуален оглед, данъчните документираха със снимков материал етапа, на който се намира строежа.

Проведени бяха и срещи с изпълнителя и подизпълнителите. Извършена бе проверка и на наетите на строителната площадка 350 работници относно наличието на трудови договори и дали дължимите осигуровки се превеждат от работодателя в срок. При един от подизпълнителите бяха установени известни забавяния в преводите. Проверяващите са се запознали и с всички договори, сключени от изпълнителя с различни фирми, участващи в строителството. Строителният бранш е високо рисков по отношение на злоупотреби с източване на ДДС. Целта на контролните действия е да се предотвратяват именно искания за неправомерно възстановяване на суми по Закона за Данък добавена стойност. За тази цел контролът ще обхваща и всички доставчици по строителната верига, ще се извършват и експертизи за установяване на точните количества материали, вложени в строителството.

При една от познатите схеми, представяните в приходното ведомство счетоводни документи и фактури се разминават значително от действителните стойности и по този начин, ако не се извърши проверка, бюджетът се ощетява, а строителните фирми неправомерно получават възстановен Данък добавена стойност, поясниха от териториалната дирекция на НАП в Бургас.

Виж коментарите (7)

Още по темата (6):
05.03.2012 Galleria Burgas ще е първият еко-мол в България
04.06.2010 Представиха мол "Галерия Бургас" на парти в Морската градина
02.06.2010 9 модерни киносалона откриват в новия мол Галерия
08.04.2010 Строежът на мол Galleria Burgas върви по план
05.04.2010 Строежът на мол Галерия Бургас продължава с пълна сила
02.01.2010 Инвеститорите на Мол Галерия: Ще променим облика на района
Още новини от Новини от Бургас:
24-годишна бургазлийка отново с национално отличие!
Единствено в "Меден рудник" все още могат да се намерят жилища на...
Ремонтът свърши: Възстановиха движението по АМ "Тракия" в посока ...
Успокоиха ни: Няма птичи грип в Бургаско!
Преди Horizon Grand Prix отборът на Гимназията по транспорт теств...
Бургаски ученици взеха участие в Деня на отворените врати на Райо...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).