Данъчните са безпощадни! Запечатаха шест обекта на "Тройката"! Единият не издал касова бележка за левче!

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (9)
12:48 / 04.07.2018
21310
След акция на зевено "Фискален контрол“ на НАП хлопнаха кепенците на 6 от 8 обекта, разположени на площад "Тройката", предаде репортер на Burgas24.bg. Павилионите са част от търговско изложение, а причината да бъдат запечатани от данъчните е неиздването на касови бележки.

Единият от щандовете - за чорапи, няма да работи две седмици, а е бил  отворен едва миналия петък. Причината за крайната мярка е, че продавачът е пропуснал да издаде фискален бон за покупка в размер на един лев на служител на приходното ведомство, влязъл в ролята на таен клиент.  

"Ако бяха издавани касови бележки, нямаше да има нито един затворен обект. Нашата цел не е да ги запечатваме - това е дисциплинираща мярка. Нашето желание е да се спазва законът. Бележката трябва да се издава веднага от търговеца, а не при поискване от клиента", коментира говорителят на НАП Бургас Христо Узунов.

Той допълни, че само през юни по Южното Черноморие от "Фискален контрол“ са извършили над 300 проверки, след които са запечатани 88 обекта,  поради неиздаване на касови бележки.  

Акцията може да видите в нашето видео!

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (9)
Още новини от Новини от Бургас:
Нови проблеми по българските плажове, летният сезон блокиран?
И много риба по морето е проблем
24-годишна бургазлийка отново с национално отличие!
Единствено в "Меден рудник" все още могат да се намерят жилища на...
Ремонтът свърши: Възстановиха движението по АМ "Тракия" в посока ...
Успокоиха ни: Няма птичи грип в Бургаско!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).