Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Диян Тончев: Не съм извършил никакво престъпление, никакъв грабеж
Автор: Иван Сотиров 18:00 / 22.01.2021Коментари (0)1771
Окръжен съд – Бургас потвърди определението на Районен съд – Бургас и остави в ареста Диян Тончев – Камбаната, предаде репортер на Burgas24.bg. "Казал съм цялата истина пред Районния съд. Не съм извършил никакво престъпление, никакъв грабеж", каза по време на днешното заседание на Окръжен съд - Бургас Тончев.

Заседанието днес бе отложено с около час, за да бъде сменен служебния адвокат по искане на Камбаната.  Прокуратурата изрази съгласие с преценката на Районния съд и наложената спрямо Тончев мярка за неотклонение "задържане под стража". Изтъкнато бе че той е осъждан, имал е наложена ефективна присъда през 2017-а. А на този етап от разследването има доказателства, че той е извършител на опита за грабеж, в който е обвинен.

Адвокатът на Тончев настоя съдът да определи мярка за неотклонение "домашен арест" спрямо неговият подзащитен. Той бе категоричен, че след анализ на събраните доказателства, освен показанията на пострадалия, нямало други, които да го уличават в престъплението, в което е обвинен. Освен това показанията на други свидетели се различавали от тези на нападнатото момче. В докладната записка по случая имало разминаване в мястото, където се е случило нападението. Защитата на Тончев заяви, че Диян сам искал да бъде извикана полиция. 

Припомняме, че Тончев е обвиняем за това, че на 16 януари около 21 часа в "Меден рудник" опитал да открадне мобилен телефон, на приблизителна стойност 300 лв. и 3 лв. от 18-годишния Георги. Той ударил с дървена палка по главата пострадалия, в следствие на което му причинил лека телесна повреда.

"Събраните в тази начална фаза на разследването доказателствени източници позволиха на Окръжен съд - Бургас да направи извод за наличие на обосновано подозрение, че обвиняемият е възможно да е осъществил деянието, за което е привлечен в това качество. Съдебната инстанция отбеляза, че отсъстват противоречия или несъвпадения в показанията на свидетелите, годни да оборят или разколебаят обоснованото подозрение за авторството на деянието.

Тончев е привлечен като обвиняем за тежко умишлено престъпление по смисъла на закона, за което е предвидено наказание "лишаване от свобода" от три до десет години. Според Бургаския окръжен съд обосновано първоинстанционният съд е приел, че доказателствата по делото не разкриват реална опасност обвиняемият да се укрие, ако мярката му за неотклонение е по-лека. Същевременно районният съд правилно е достигнал до извод за наличие на опасност Диян Т. да извърши друго престъпление при условията на по-лека мярка за неотклонение. Видно от справката за съдимост на обвиняемия, до настоящия момент той е осъждан петкратно, като е търпял и ефективно наказание "Лишаване от свобода". Престъплението, за което е обвинен по настоящето производство Диян Т. е тежко умишлено посегателство срещу собствеността на гражданите, чиято обществена опасност допълнително се завишава от факта на употребената при извършването му сила", са мотивите на Окръжен съд – Бургас, с които Камбаната остава зад решетките.




Още по темата: общо новини по темата: 3
22.01.2021 »
22.01.2021 »
18.01.2021 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Тестват новите сирени за ранно предупреждение
Великден 2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: