До 10 юни приключва ремонтът на ул. "Александровска"

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (9)
12:19 / 08.06.2011
4622
До 10 юни трябва да приключи ремонтът на ул. "Александровска", съобщи зам.-кметът по строителство в община Бургас Костадин Марков. Община Бургас има проекта готовност за ремонта на втората част от улица "Александровска", за което трябва да се осигури финансиране.

"Това, считам, че няма да бъде лек процес, тъй като подходяща програма към днешна датата не виждам да е отворена", посочи той. Приключи ремонта на улица "Христо Ботев". "Сумата, определена за ремонта, при самата процедура, беше намалена с около 30% от конкуренцията между фирмите", посочи зам.-кметът. Подменена е цялата инфраструктура под улицата, леглото на пътя, самите асфалтови слоеве, както и тротоарите и растителността. Улицата е маркирана, но с обикновени бои. Маркировката ще бъде повторена с пластик след седмица. Продължението на ул. "Христо Ботев" - ул. "Цар Петър" е вече асфалтирана.

 "Изчакваме събота и неделя, защото част от този ремонт е и затварянето на кръстовището на улиците "Иван Вазов" и "Цар Петър", което ще се асфалтира", допълни Марков. Той обясни, че не е подходящо кръстовището да се затваря в работен ден, за това се изчаква по-малко натоварения уикенд. В момента се ремонтира улица "Цар Калоян". Продължават и дейностите по поддръжката на улиците в Бургас, свързани с преасфалтиране и изкърпвания.

Източник: Радио "Фокус"

Виж коментарите (9)
Още новини от Новини от Бургас:
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...
Нови проблеми по българските плажове, летният сезон блокиран?
И много риба по морето е проблем
24-годишна бургазлийка отново с национално отличие!
Единствено в "Меден рудник" все още могат да се намерят жилища на...
Ремонтът свърши: Възстановиха движението по АМ "Тракия" в посока ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).