Доброволци подкрепиха кампанията "Морета без отпадъци"

Автор: Иван Сотиров
Коментари (0)
16:25 / 21.08.2020
3680
Служители от администрациите и доброволци освободиха от стотици килограми отпадъци важни за област Бургас места. Бреговете на езерата Вая и Атанасовско, районът и плажната ивица около резерват "Ропотамо" към днешна дата "дишат" спокойно. Автомобилни гуми, стари мебели, строителни отпадъци, пластмаса с различен произход и разнородни битови предмети са изнесени от влажните зони.

 "Кампанията "Морета без отпадъци" посочва един важен проблем какъвто е безразборното изхвърляне на отпадъци и дава личния пример на стотици доброволци. Почистени са места с важна екологична функция и призивът ни е за отговорно поведение към тях."- коментира областният управител Вълчо Чолаков.

Над 200 са участниците в трите кампании, провеждани по проект на Областна администрация Бургас. Сред тях са служители на РИОСВ, Общините Бургас и Приморско, представители на дирекцията по горите и Областна дирекция "Земеделие". Активно е участието и на неправителствения сектор в лицето на  Фондация "Виа Понтика", СНЦ "Зелена Странджа", "Биоразнообразие". Почистването започна на езерото Вая в средата на юли, продължи с места около резерват "Ропотамо" и приключва днес при Атанасовско езеро в частта "Атанасовска коса".

В рамките на проект "Съвместни трансгранични инициативи за намаляване на отпадъци в Егейско и Черно море (Seas without waste)" продължават и действията по почистване и облагородяване на канала при езерото "Вая". Финансирането на втори етап от започналите през 2018 година дейности отново е по Програмата за трансгранично сътрудничество Интеррег - ИПП България – Турция 2014 – 2020 г.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Хотелиери от Гърция: Има цели хотели, заети от български туристи ...
Тази информация е важна за всички 2200 абитуриенти, които ще изпр...
Драстично увеличение на заразните с коклюш в Бургаско!
Важно за зелената зона в Бургас!
Експерт: Ако не се вземат мерки, след 100 г. България изчезва
44 000 в Бургаско обявиха доходите си пред НАП


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).